©  REUTERS

3X3 Lions naar halve finale dankzij ‘buzzer beater’ en Letse zege tegen Nederland

De 3X3 Lions zorgden in hun zevende en laatste groepswedstrijd op de Olympische Spelen in Tokio weer voor een nagelbijter. België won met 16-14 van Polen. Thibaut Vervoort scoorde ‘at the buzzer’ de winnende punten. Dankzij de 22-18-overwinning van Letland tegen Nederland plaatsten de Lions zich rechtstreeks voor de halve finale. Daarin komt het uit tegen Letland, dat Japan in de kwartfinale met 21-18 versloeg.

Patrick Ceulemans in Tokio

LEES OOK: Antwerpse amateurs van 3x3-ploeg imponeren in Tokio: “De nieuwe notaris is nog even aan het basketten”

Ze waren al zeker van de kwartfinale, maar dankzij de Letse zege, mogen Nick Celis, Thibaut Vervoort, Thierry Mariën en Raf Bogaerts zich meteen tonen in de halve finales.

De vier leden van 3X3 Team Antwerp vormen de 3X3 Lions en zijn op het Aomi Urban Sports Park uitgegroeid tot de “chouchous” van de organisatie. Alle zeven groepswedstrijden waren een thriller en twee werden beslist na overtime. De Belgen wonnen vier wedstrijden waaronder tegen Letland, Nederland, ROC (Rusland) en Polen.

3X3 basketbal, de snelst groeiende teamsport ter wereld, kent een schitterend debuut als Olympische discipline in Tokio. De 3X3 Lions hebben perfect op de bal gespeeld en dan ook hun visitekaartje afgegeven. Vandaag nog een keer vlammen en morgen kunnen de kerels van “downtown Antwerp” voor een olympische medaille kampen.

Tegen Polen stonden de 3X3 Lions 11-14 in het krijt. In de laatste 70 seconden zette Thibaut Vervoort een scheve situatie recht. Hij scoorde 5 van zijn 11 punten in moneytime en stuwde België naar de winst. “Onze ambitie was top-6. Die hebben we ingevuld. Onze droom is de derde plaats. Daar gaan we nu naar op zoek,” aldus matchwinnaar Thibaut Vervoort. Met een plek in de halve finale komt die derde plaats alvast heel wat dichterbij.

Halve finale tegen Letland

De 3X3 Lions nemen het in de halve finale op tegen Letland, dat met 21-18 van Japan won in de kwartfinale. Morgen om 11u40 Belgische tijd gaat deze partij van start. In de groepsfase wonnen Nick Celis en co. met 21-20 van de Letten. De tweede halve finale gaat tussen groot favoriet Servië en ROC (Rusland). De finale is om 15u25, de partij richting brons om 14u15.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio