De Vosselaarse zanger Metejoor mag zaterdag tijdens de Foxfeesten optreden in zijn geboortedorp. 

De Vosselaarse zanger Metejoor mag zaterdag tijdens de Foxfeesten optreden in zijn geboortedorp. © ISOPIX

Heistse Pijl en Foxfeesten doen Vosselaar heel weekend bruisen

Vosselaar -

Vosselaar maakt zich pal in de helft van de zomervakantie op voor een bruisend weekend. Op zaterdag 31 juli is na een jaar vertraging de start van de wielerwedstrijd Heistse Pijl gepland in het centrum. En zaterdag en zondag vindt de eerste editie van de Foxfeesten plaats met onder meer een optreden van het lokaal talent Metejoor. “We steunen niet alleen vzw Ter Loke maar ook de slachtoffers van de watersnood”, zegt Koen Peeters van de Foxfeesten.

Bart Van den Langenbergh

De wielrenners van de eendagswedstrijd Heistse Pijl starten op zaterdag 31 juli om 13.45u op de Cingel in Vosselaar. Normaal gezien was Vosselaar vorig jaar al de startlocatie van deze koers, maar corona stak daar een stokje voor. De renners gaan via de Cingel, Schoolstraat en Beersebaan eerst naar Beerse en Rijkevorsel om daarna opnieuw door Vosselaar te rijden langs het Hofeinde, de Schoolstraat, het Remi Lensplein, de Cingel, Bolk, Rijdtstraat en De Breem. Ze doorkruisen verder de Kempen richting Heist-op-den-Berg als aankomstplaats. Er geldt zaterdag in Vosselaar een wegomlegging en automobilisten moeten rekening houden met verkeershinder.

De organisatoren van de Heistse Pijl staan bij burgemeester Gilles Bultinck (CD&V). Hij toont een schilderij van Karel Kaers, de Vosselaarse wereldkampioen wielrennen in 1934.

De organisatoren van de Heistse Pijl staan bij burgemeester Gilles Bultinck (CD&V). Hij toont een schilderij van Karel Kaers, de Vosselaarse wereldkampioen wielrennen in 1934. © Bart Van den Langenbergh

Vosselaar is dit weekend helemaal ‘the place to be’ met de eerste editie van het meerdaagse evenement Foxfeesten. “We willen wat meer leven in de brouwerij brengen in Vosselaar”, zegt Koen Peeters van de vzw Foxfeesten. “We koppelen de Foxfeesten ook aan twee goede doelen. We steunen de vzw Ter Loke, dat een huis voor personen met een beperking in Vosselaar heeft. Daarnaast gaat een deel van de inkomsten ook naar het Rode Kruis om de slachtoffers van de watersnood in heel België te steunen.”

Dat betekent dat twee euro per verkocht ticket voor de optredens van zaterdagavond en een euro per ticket voor het kinderprogramma op zaterdagnamiddag naar de goede doelen gaat.

Kinderfestival

“We starten de Foxfeesten zaterdag om 14u met een kinderfestival op het terrein Geitenblak. In samenwerking met binnenspeeltuin Raf & Otje uit Turnhout organiseren we een kinderdisco, grime en zijn er ballonnenclowns. Er staan ook allerlei springkastelen. De groep Blitz, bekend van VTM Kzoom, geeft een optreden”, legt Koen Peeters uit.

“Het avondprogramma start om 18u op het Remi Lensplein en aan Cingel. Op het podium staan de lokale zanger Metejoor, de alternatieve popband High Hi en de coverband The Party Crew.”

De Belgische pop-rockband High Hi maakt zaterdagavond zijn opwachting op de Foxfeesten in Vosselaar. 

De Belgische pop-rockband High Hi maakt zaterdagavond zijn opwachting op de Foxfeesten in Vosselaar. © RR

Op zondag 1 augustus lopen de Foxfeesten gewoon door met vanaf 12u optredens van Vosselaarse verenigingen zoals de Sint-Sebastiaansgilde. Van 13u tot 22u is er een platenbeurs en staan er allerlei foodtrucks. Deejays Slipmates, Rumble Fish, Funkie Frankie en Hotel Vinyl spelen de hele namiddag sfeervolle muziek met vinylplaten.

De toegang op zondag is volledig gratis, maar bezoekers moeten wel tickets aankopen voor zaterdag. Een ticket voor de kindernamiddag kost vijf euro, inclusief twee consumpties. Zaterdagavond kost een ticket vijftien euro. Er zijn telkens ongeveer duizend plaatsen beschikbaar en iedereen moet de geldende coronamaatregelen naleven.

foxfeesten@outlook.be
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio