©  AFP

Consternatie in Japan: boegbeeld Naomi Osaka al uitgeschakeld op Olympische Spelen

Grote consternatie in Japan: thuisidool Naomi Osaka, het boegbeeld van de Spelen, het meisje dat afgelopen vrijdag de Vlam mocht aansteken, ligt uit het tennistoernooi. In de enige match die kon doorgaan, op het overdekte Center Court, struikelde het tweede reekshoofd en het nummer twee van de wereld over Marketa Vondrousova.

Marc Cornelissen in Tokio

De 22-jarige Tsjechische haalde de finale op Roland Garros in 2019, maar staat pas 42ste op de WTA-ranking. Vondrousova liep Osaka helemaal onder de voet in de eerste set. De Japanse kon slechts één keer haar opslagspelletje behouden en kreeg een 6-1 om de oren. In de tweede set was er meer evenwicht. Beide speelsters verloren snel één keer hun opslag. Nadien ging het gelijkopgaand tot 5-4. Osaka moest serveren om in de wedstrijd te blijven, maar dat lukte niet. Het derde wedstrijdpunt bleek het goede voor Vondrousova.

De wedstrijden op de buitenbanen, waaronder die van Alison Van Uytvanck, gaan weldra hervatten na een regenpauze. Onze landgenote staat 3-0 (maar slechts één opslagspel) in het krijt na twee gelijkopgaande games tegen Garbine Muguruza.

Osaka kende een woelige aanloop naar de Olympische Spelen. Ze won in februari wel nog de Australian Open, maar door mentale moeilijkheden gaf ze forfait voor haar tweede ronde op Roland Garros. Nadien nam ze niet deel aan Wimbledon. In Tokio vierde ze haar wederoptreden met eenvoudige zeges tegen de Chinese Saisai Zheng (WTA 52) en de Zwitserse Viktorija Golubic (WTA 49). De Tsjechische Vondrousova bleek een maatje te groot.

Vastgoed

Jobs in de regio