©  BELGA

Judoka Charline Van Snick na uitschakeling op Olympische Spelen: “Ik heb tijd nodig om dit te verwerken”

“Ik zal tijd nodig hebben om al deze emoties te accepteren, om ze te verwerken. Ik zeg vaak dat als je leert lopen, je het risico neemt om te vallen. Ik ga tijd nodig hebben om al deze emoties te aanvaarden, om ze te verteren”, vertelt Charline Van Snick maandag op haar sociale media, de dag na haar uitschakeling in de categorie -52kg van het judotoernooi op de Olympische Spelen in Tokio.

Valerie Van AvermaetBron: BELGA

De Luikse, zevende op de wereldranglijst, werd verslagen door de Britse Chelsie Giles (IJF 10). Na een stevige klap op het hoofd verliet ze de judozaal in een rolstoel, omdat ze waarschijnlijk een lichte hersenschudding had opgelopen. “Judo daagt me elke dag uit, dwingt me om mezelf te overtreffen, geeft me de kracht om door de beproevingen van het leven te gaan. Ik was doortastend, geconcentreerd, een vechter, dominant, vastbesloten. Ik vond het heerlijk om te vechten, om verder te kijken dan mezelf. Maar het was niet genoeg.”

De dertigjarige judoka, die in 2012 in Londen brons pakte in de categorie -48 kg, vertegenwoordigde België voor de derde keer op de Olympische Spelen. Van Snick  had gehoopt op een tweede olympisch eremetaal. “Ik geloofde erin, ik droomde ervan, de overwinning was zo dichtbij en toch zo ver weg.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(belga)

MEER OVER Olympische Spelen Tokio