Paulien Couckuyt, de eerste Aartselaarse atlete die aan een individueel nummer op de Spelen meedoet. 

Paulien Couckuyt, de eerste Aartselaarse atlete die aan een individueel nummer op de Spelen meedoet. © IF

Aartselaar supportert voor olympische Paulien

Aartselaar -

De Olympische Spelen, die intussen alweer een week bezig zijn, worden ook in Aartselaar met argusogen gevolgd. Het is vooral wachten op gemeentegenote Paulien Couckuyt (24), die zowel individueel als in team met de Belgian Cheetahs in actie komt.

Paulien groeide op in Aartselaar en zette haar eerste atletiekstapjes bij de lokale organisatie Atletiek Vereniging Kontich-Aartselaar (AVKA), waar men al vlug doorhad dat ze over een stel heel snelle benen bleek te beschikken.

Op haar route naar Tokio behaalde Paulien in 2013 brons op het Europees Jeugd Olympisch Zomerfestival (Utrecht, Nederland) en werd ze Europees kampioen U23 op de 400m horden in 2019 (Gävle, Zweden). In 2019 won ze de Gouden Spike als beste vrouwelijke belofte.

Paulien komt tijdens de Olympische Spelen individueel in actie op de 400 meter horden, een afstand waarop ze ook Belgisch mederecordhoudster is, sinds ze onlangs het 25 jaar oude record van Ann Mercken evenaarde. Ze treedt op de Spelen ook aan met de Belgian Cheetahs op de 4x400 meter.

“Vrij uniek feit”

Het Aartselaarse gemeentebestuur heeft op zijn website een aanmoedigingsboodschap voor Paulien gezet en hoopt natuurlijk op een grootse prestatie. Het wil met deze boodschap ook alle inwoners warm krijgen om voor hun gemeentegenote te supporteren.

“We zijn natuurlijk héél trots op onze Aartselaarse Paulien”, zegt sportschepen Bart Lambrecht (N-VA). “Navraag bij mensen die het kunnen weten, leert ons dat het voor onze gemeente echt wel om een vrij uniek feit gaat.”

“In het verleden waren er al wel gemeentegenoten succesvol op de Paralympics. En mogelijk zat er bij de Belgische hockeymeisjes ook wel een Aartselaarse dame of twee, maar het is dit jaar blijkbaar de eerste keer dat er een inwoonster van onze gemeente voor een individueel nummer naar de Spelen gaat.”

Wekker zetten

De sportschepen zegt alvast zijn wekker op zaterdag om 2u ’s nachts te zullen zetten. Dan loopt Paulien haar reeksen die op Sporza te volgen zijn. “Hopelijk volgen daarna nog de halve finales en de finale. Volgende week donderdag komt Paulien dan opnieuw in actie als lid van het Belgische aflossingsteam op de 4x400 meter.”

(jw)

https://teambelgium.be/nl/atleet/Paulien-Couckuyt-900; https://teambelgium.be/nl/team/Belgian-Cheetahs-Tokyo-2020

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio