Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © rr

Politie vat drie verdachten in gestolen wagen

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft vrijdagavond drie verdachten gevat die rondreden in een gestolen wagen. Toen de politie de wagen deed stoppen, sloegen de drie inzittenden te voet op de vlucht. Op hun vluchtweg strooiden de verdachten met zakjes drugs. Met behulp van een patrouillehond werden ze alle drie gevonden en gearresteerd.

nelo

Op vrijdagavond reed een vermoedelijk gestolen wagen voorbij een ANPR-camera, een camera die automatisch nummerplaten herkent. Verschillende interventieteams deden nazicht naar de auto. Ploegen van noodhulp en de mobiele eenheid kregen het voertuig en de inzittenden korte tijd later in de gaten.

“Op de verbindingsweg tussen de Ring en de A12 in de richting van Brussel konden ze de auto doen stoppen”, zegt de Antwerpse politie. “De drie inzittenden sloegen meteen op de vlucht. Vrij snel konden de eerste twee verdachten gevat worden.”

De derde verdachte hield zich verscholen in het struikgewas. Met hulp van een patrouillehond en de geleider kon ook de derde verdachte worden gearresteerd.

“Op de vluchtweg vond de politie nog een zakje drugs dat vermoedelijk door een van de verdachten weg gegooid werd. De drugs en de wagen, die eerder in het Brusselse gestolen werd, zijn in beslag genomen. Eens het sporenonderzoek is afgerond, kan de auto terug aan de eigenaar bezorgd worden”, aldus de politie.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio