©  ISOPIX

Mathieu van der Poel reageert na val: “Ik kan nog niet aangeven wanneer ik terug zal koersen”

Mathieu van der Poel is op de Olympische Spelen zwaar ten val gekomen tijdens de mountainbike-race. Zijn gouden droom veranderde op die manier in een nachtmerrie. Hij hield er evenwel geen breuken of barsten aan over. “Hij beweegt wel wat stram” aldus bondscoach Gerben de Knegt. Zelf reageerde hij ook kort. “Het was niet de dag waarop ik hoopte.”

vva

LEES OOK: Geen breuken voor Mathieu van der Poel na zware val: “Wist niet dat plank op parcours weggehaald was”

Van der Poel is intussen in het rennershotel en heeft met de ploeg gegeten. Bondscoach Gerben de Knegt kwam terug op de val van zijn poulain. “Tijdens alle trainingen in de voorafgaande week lag bij die rots een plank, maar in de wedstrijd niet. Dat is normaal in het mountainbiken. We wisten dat die plank weg zou zijn, dit is gedurende de week meermaals besproken. Mathieu gaf aan dat hij het toch niet wist. Hij houdt van springen maar koos nu voor de veilige weg en rekende op de plank. Het enige dat ik mezelf kan verwijten is dat ik hem vooraf niet nogmaals expliciet heb aangegeven dat de plank weg zou zijn,” aldus De Knegt.

Van der Poel was niet in staat de race uit te rijden. “Ik heb het geprobeerd. In het begin kon ik voor mijn gevoel nog wel wat maar na een paar ronden werd de pijn te erg. Het was niet de dag waar ik op hoopte, ik kan op dit moment nog niet aangeven wanneer ik weer ga koersen,” aldus de coureur in een persbericht.

MEER OVER Olympische Spelen Tokio