Janice is naast studente ook influencer. 

Janice is naast studente ook influencer. © Filip Spoelders

Lintse studente Janice in finale Miss Fashion: “Een kinderdroom”

Lint -

Ze is al studente en influencer, maar maakt eind augustus ook kans Miss Fashion te worden. De ondernemende Janice Racaj (21) uit Lint staat bij haar eerste deelname aan een missverkiezing meteen in de finale.

Filip Spoelders

Ondernemend en actief, op die manier wil Janice zichzelf omschrijven. Een deelname aan een Miss-verkiezing past helemaal in haar levensvisie. “Het dragen van zo’n kroontje vond ik als kind al betoverend. Daarom wou ik eens meedoen. Het is eigenlijk een kinderdroom die werkelijkheid wordt. Het was de huidige Miss Fashion, die ik ken, die me het laatste zetje gaf om me in te schrijven”, zegt Janice.

Door corona beleeft ze een aparte voorbereiding richting de finale van 28 augustus. “De hele wedstrijd schoof een jaar op. Verschillende van onze workshops moesten we digitaal volgen. Dat vond ik jammer want op die manier is het moeilijker je te tonen. Nu lopen de voorbereidingen wel normaal met veel danslessen en fotoshoots richting finale. Het is best pittig maar ik leer er veel uit. Door mijn deelname krijg ik bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen.”

Tijdens de verkiezing leert ze veel uit de fotoshoots.

Tijdens de verkiezing leert ze veel uit de fotoshoots. © Filip Spoelders

Janice heeft een diploma marketing en eventmanagement en is een geschoolde schoonheidsspecialiste. Met de Miss-verkiezing hoopt ze dat er nog andere deuren openen. “Ik ben gestart met de opleiding immobiliën en verzekering. Als het lukt zou ik graag in de immo terecht komen. Dit combineer ik met mijn inzet als influencer. Op Instagram heb ik momenteel bijna achtduizend volgers en stel ik producten en kleding voor. Presentaties lijkt me ook iets dat me ligt. In ieder geval wil ik ondernemend zijn en tonen dat vrouwen zich kunnen opwerken”, vertelt Janice terwijl ze nog aan de slag is als hostess en in de horeca.

Stemmen

Naast de titel kunnen de finalistes verschillende andere prijzen winnen tijdens de finale in Theater Elckerlyc van Antwerpen. Wie via de website de meeste stemmen haalt, is bijvoorbeeld al zeker van een top tien plaats.

Een diploma immobiliën en verzekeringen is een nieuw doel.

Een diploma immobiliën en verzekeringen is een nieuw doel. © Filip Spoelders

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio