Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © rr

13-jarige betrapt met veel te grote gestolen fiets

Berchem -

De Antwerpse politie heeft zondag een 13-jarige jongen betrapt met een veel te grote gestolen fiets. De jongen had de opdracht gekregen om de fiets door te verkopen. Ook deze verdachte kon worden geïdentificeerd. De fiets gaat nu zo snel mogelijk terug naar de eigenaar.

nelo

Het wijkteam van Berchem merkte zondag een 13-jarige fietser op die met een veel te grote fiets reed. “Het team vermoedde dat het ging om een fiets die eerder gestolen was, en deed de jongen stoppen”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Bij de controle werd duidelijk dat de fiets twee weken eerder in de Boomgaardstraat als gestolen werd opgegeven. Dankzij de gedetailleerde beschrijving die het slachtoffer toen had gegeven, kon de eigenaar snel achterhaald worden.”

De jongen vertelde aan de politie dat hij in opdracht van iemand anders de fiets moest doorverkopen. De meerderjarige tweede verdachte kon aan de hand van camerabeelden geïdentificeerd worden. “Het onderzoek wordt verder gezet. De fiets gaat zo snel mogelijk naar de eigenaar”, aldus Bruyns.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio