Schuin de sporen kruisen moet niet meer na de werkzaamheden.

Schuin de sporen kruisen moet niet meer na de werkzaamheden. © evdw

Sluipverkeer milderen in Derde en Vijfde Dreef

Kapellen -

De werken aan de spoorwegovegang aan de Kalmthoutsesteenweg zorgen voor sluipverkeer. Daarom komt er eenrichtingsverkeer in de Derde en Vijfde Dreef.

Een half jaar geleden begonnen de lang verwachtte werkzaamheden aan de spoorwegovergang op de Kalmthoutsesteenweg. Er komt een overzichtelijke aansluiting van de De Pretlaan op de Kalmthoutsesteenweg. Daarbij komt een dubbelrichtingsfietspad en nieuwe oversteken. Die komen haaks op de sporen en niet meer schuin. Er komt een nieuwe afslagstrook op de Kalmthoutsesteenweg zodat men veilig kan afslaan.

Tegelijkertijd wordt het rioleringsstelsel gemoderniseerd. Regenwater en afvalwater wordt gescheiden afgevoerd. Het regenwater komt in de gracht terecht.

Tot eind juli wordt er één rijstrook van de Kalmthoutsesteenweg afgesloten. Het verkeer richting Kalmthout wordt omgeleid via de Klinkaardstraat. Vanuit Kalmthout kan het verkeer wel naar Kapellen blijven rijden.

Eenrichting

De werken, die nog tot het einde van dit jaar duren, zorgen voor sluipverkeer tussen de Kalmthoutsesteenweg en de Oude Galgenstraat. Om dit verkeer beter te kunnen kanaliseren en milderen wordt er eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Derde en Vijfde dreef. In de Derde Dreef is rijden toegelaten richting Middendreef. In de Vijfde Dreef rij je richting Marcottedreef. (evdw)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio