©  AP

Bosbranden blijven Sardinië teisteren

Bron: BELGA

Op het Italiaanse eiland Sardinië zijn de nooddiensten maandag nog altijd met man en macht de grote bosbranden aan het bestrijden.

In de provincie Oristano gaat de operatie onverdroten door, zo liet de brandweer via Twitter weten. Zestig eenheden bestrijden het vuur vanop de grond, terwijl vijf blusvliegtuigen vanuit de lucht de vlammen te lijf gaan. Griekenland en Frankrijk stuurden elk twee vliegtuigen om de plaatselijke brandweer bij te staan.

De vlammen teisteren al een paar dagen het westelijke deel van het eiland. Honderden mensen hebben hun huizen moeten verlaten en duizenden hectare land zijn tot nu toe afgebrand, bericht het Italiaanse persbureau ANSA. De hevige wind draagt bij aan de verspreiding van de vlammen. Ter plaatse hangt een hevige brandgeur en het vuur en de rook zijn ook op populaire toeristische plekken vanaf het strand zichtbaar.

De Italiaanse premier Mario Draghi heeft intussen zijn solidariteit betuigd met de bevolking van Sardinië. Veel Italiaanse politici lieten op Twitter weten geschokt te zijn door de beelden uit Sardinië.

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio