Paul Delbaere informeert deelnemers in zijn Mechels wereldtaaltje.

Paul Delbaere informeert deelnemers in zijn Mechels wereldtaaltje. © Faculteit Mechels Dialect

De Faculteit van het Mechels dialect start weer met stadswandelingen

Mechelen -

De Faculteit van het Mechels dialect start zaterdag 31 juli met een nieuwe reeks lessen in het Mechels dialect tijdens een wandeling door de binnenstad.

Het is de eerste wandeling sinds alle activiteiten bij het uitbreken van corona in maart vorig jaar werden stopgezet. Paul Delbaere, stadsgids en gids van de Faculteit van het Mechels dialect zal de deelnemers in zijn Mechelse wereldtaal meenemen voor een Verscheeteleke releekewandeling in Mèchele.  

“De mensen houden van alles bij als aandenken. Voor de ene is het brol, voor de andere iets kostbaars. We gaan zaterdag op plaatsen waar er zo’n voorwerpen gekoesterd worden en dit op religieus (de relieken) en op profaan (de relicten) vlak”, zegt Michel Leriche, secretaris van de ‘Faculteit van het Mechels Dialect’.

De wandeling start om 14.30u aan het standbeeld van Opsinjoorke op de Grote Markt en kost 5 euro per persoon. Door de coronamaatregelen is inschrijven nodig. Dat kan door een mailtje aan egied.rossiau@skynet.be. De inschrijvingen worden op 24 deelnemers afgesloten. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en is bijna 2 kilometer lang. (ldn)

Meer info bij Paul Delbaere op 015-41.07.51 of 0498-26.93.31.
Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio