Meer dan veertig verschillende soorten bloemen staan er in de plukweide van Talander, van dahlia‘s tot korenbloemen, zinnia’s, leeuwenbekjes, gipskruid en zonnebloemen. 

Meer dan veertig verschillende soorten bloemen staan er in de plukweide van Talander, van dahlia‘s tot korenbloemen, zinnia’s, leeuwenbekjes, gipskruid en zonnebloemen. © EMA

Talander opent bloemenwinkel met zelfbediening: pluk je eigen boeket

Arendonk -

Talander, de bekende instelling voor mensen met een beperking in Arendonk, heeft een eigen bloemenwinkel met selfservice geopend. Je kunt er zelf je favoriete bloemen plukken in de tuin en er een eigen boeket mee samenstellen.

In de tuin van de Wouwershoeve in de bossen van de Lusthoven in Arendonk hebben de bewoners en medewerkers van Talander een plukweide van een halve hectare ingezaaid met meer dan veertig verschillende soorten bloemen, van dahlia‘s tot korenbloemen, zinnia’s, leeuwenbekjes, gipskruid en zonnebloemen. Je kunt er de mooiste uitkiezen, zelf plukken of afsnijden en er een eigen boeket mee maken.  

“Afhankelijk van de dikte van je stengelbundel vragen we een bijdrage van 2 tot 12 euro. Het geld kun je vrij deponeren in onze geldkluis”, zegt Christof Sierens van vzw Talander. De openluchtwinkel met zelfbediening is open van zonsopgang tot zonsondergang. Tijdens de ‘openingsuren’ geldt er vrije toegang. Behalve bloemen kun je er ook biologisch geteelde bessen plukken.

Filip en Mathilde

De vzw Talander biedt volwassenen met een verstandelijke beperking een unieke woon- en werkplek te midden van de natuur. In hun zorg- en recreatieboerderij in Arendonk, vlak bij het Gewestbos Ravels, hebben ze ook een eigen theehuisje ingericht waar ze dagelijks fietsers en wandelaars ontvangen. In 2016 kregen de bewoners van Talander zelfs het bezoek van koning Filip en koningin Mathilde. (ema)

Behalve bloemen kun je bij Talander ook biologisch geteelde bessen plukken.

Behalve bloemen kun je bij Talander ook biologisch geteelde bessen plukken. © EMA

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio