Er is een beheerplan klaar voor de natuur en bossen rond de oude pastorie Het Hof in Vosselaar. 

Er is een beheerplan klaar voor de natuur en bossen rond de oude pastorie Het Hof in Vosselaar. © Bart Van den Langenbergh

Beheerplan geeft nieuwe invulling aan bosrijk domein Het Hof

Vosselaar -

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) lanceert een natuurbeheerplan voor de omgeving van Het Hof in Vosselaar. Het domein krijgt onder meer een speelbos en een hondenlosloopzone.

De terreinen van de eeuwenoude en vervallen pastorie Het Hof in Vosselaar kwamen in april 2018 in handen van de gemeente Vosselaar, ANB en Kempens Landschap. Alle betrokken partijen stelden een ontwerp van natuurbeheerplan op voor het uitgestrekte domein.

“Het beheerplan geeft een beschrijving van de natuurlijke en historische waarden van het gebied en beschrijft voor een periode van 24 jaar welke beheermaatregelen er moeten uitgevoerd worden”, luidt het bij ANB. “Het beheer omvat onder meer het onderhoud van de monumentale bomen, de uitbouw van een hondenlosloopzone en speelbos en het ecologisch beheer van de bosbestanden.” Het beheerplan heeft betrekking op de gronden tussen de Kapelstraat, Hofeinde, Krikskenstraat en Het Looy in Vosselaar. De gebouwen van de pastorie Het Hof en de tuin in de onmiddellijke omgeving ervan behoren niet tot het beheerplan zelf.

Het plan kan digitaal of op het gemeentehuis in Vosselaar worden ingekeken. Bezwaren of opmerkingen zijn welkom tot en met maandag 16 augustus. (bvdl)  

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio