De groep bij de thuiskomst in Olen.  

De groep bij de thuiskomst in Olen.  © Marc Peeters

Blinden en slechtzienden maken gezellige uitstap door zuiden van Nederland

Olen -

Een groep met leden, partners en begeleiders van de Kristelijke Blinde- En Slechtziendenvereniging Zuiderkempen, kortweg KBSVZ, heeft er een meerdaagse uitstap naar het zuiden van Nederland opzitten. “Het zijn boeiende en gezellige dagen geweest”, klinkt het bij de thuiskomst in Olen.

Het gezelschap reisde in drie busjes en overnachtte in Helvoirt. “We hebben onder meer het voormalige concentratiekamp in Vucht bezocht”, weet Marleen Van Loy. “Verder ging er veel aandacht naar de landbouw en passeerden we op een eendenboerderij en een kamelenmelkerij. We werden ook rondgeleid in een kersenbedrijf en een aardbeienkwekerij.”

De groep bestond uit 24 mensen van wie er ongeveer een kwart een ernstige visuele beperking heeft. “Het is prettig om vast te stellen hoeveel inspanningen er op verschillende plaatsen worden gedaan om een bedrijfsbezoek ook voor mensen die niet kunnen zien toch aantrekkelijk te maken”, meent Van Loy. “Dat wil zeggen dat ze extra inzetten op beleving met de andere zintuigen, kunnen voelen en natuurlijk ook kunnen proeven.”

De Kristelijke Blinde- En Slechtziendenvereniging Zuiderkempen bestaat al meer dan een kwarteeuw en zet zich in om mensen met een visuele beperking toch een kwaliteitsvol leven te bezorgen. Uitstapjes organiseren is daar een onderdeel van. (mph)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio