Janine Bischops met spoed opgenomen in ziekenhuis: “De verpleger op de set vertrouwde het niet”

Actrice Janine Bischops (79) is met spoed geopereerd, nadat ze zich niet lekker voelde bij opnames van de Ketnet-serie #LikeMe.

“Op de set voelde ik druk op mijn borst. De verpleger die daar was om ons op corona te testen, vertrouwde het niet”, vertelt Bischops, alias Valentine ‘Titin’ Jacobs in de reeks. “In het japonneke van Titin ben ik naar het ziekenhuis gebracht, geschminkt en al. Mijn pruik had ik nog afgedaan, maar de rand van mijn haar wordt helemaal wit gespoten. Het zag er niet uit. Ik heb twee stents gekregen. De cardioloog zei de volgende dag: gisteren zag je er toch wat marginaal uit.” (lacht)

LEES OOK: Guillaume trakteert Janine Bischops: “Als ik niet kan lachen, ga ik dood”

Het was goed dat ze er snel bij waren, beseft Bischops. “Tijdens de lockdown heb ik eens een bloeddrukval gehad en ben ik thuis in de gang bewusteloos gevallen. Ik weet niet hoelang ik daar heb gelegen. Ik werd wakker in een plasje bloed met een grote bult op mijn hoofd. Dat is verschieten hè. Dat was in augustus vorig jaar.”

“Het was toen een warme dag, ik wilde vroeg gaan slapen om ’s morgens teksten te leren. Ik wilde een fles bruiswater mee naar boven nemen, maar die lag op de grond naast me, net als mijn sacoche. Sinds er eens ingebroken is, neem ik die altijd mee naar boven. Ik weet ook nog dat ik konijn had gegeten. Ik eet heel graag konijn, zeker twee keer per week. Maar erna herinner ik me dus niks meer. Vroeger ben ik altijd gezond geweest en nu mankeer ik al eens iets. Dat zal de leeftijd zijn, maar ja, dat komt vast goed. Mijn huisdokter heeft eens gezegd dat ik 120 jaar word.” (mf)

Janine Bischops op de set van #LikeMe, naast Hugo Sigal (van Nicole en Hugo). 

Janine Bischops op de set van #LikeMe, naast Hugo Sigal (van Nicole en Hugo). ©  Jan Van der Perre

MEER OVER Meest gelezen