© ATV

Antwerpse horeca misnoegd omdat ze boetes riskeren voor partytenten: “Parasol is toch net hetzelfde?”

Antwerpen -

Verscheidene horeca-uitbaters op de Antwerpse Grote Markt riskeren boetes omdat hun terras niet in orde is met de regels. Ze hebben partytenten voor hun zaak geplaatst waar klanten droog kunnen zitten, maar dat mag niet. Volgens het stadsbestuur is dat niet veilig door het coronavirus. Alleen losse parasols zijn toegelaten.

Bron: ATV

Tegen 1 augustus moeten de tenten weg. Tot onbegrip van de restaurant- en café-uitbaters, die hebben geïnvesteerd in de tenten en er verder geen gebruik van mogen maken.

“Parasols zijn toegelaten, maar een partytent niet. Dat is voor ons niet goed. Ik heb een zware investering gedaan en deze tent gekocht”, meldt Mariusz, een van de ondernemers.

Hij heeft nog een kleine week de tijd. Als zijn tent niet weg is op 1 augustus, volgen er boetes wegens inbreuken op de coronawetgeving.

De stad Antwerpen zegt dat de regels duidelijk zijn en wil er niet van afwijken. Tenten zijn vaste constructies en niet toegelaten. Grotere terrassen mogen wel. Maar dus enkel met luifels en parasols om de klanten uit de regen te houden. (atv, ph)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio