Vliegtuigen spotten op de grond en in de lucht. 

Vliegtuigen spotten op de grond en in de lucht. © AF

Aeroclub Keiheuvel lokt veel volk naar tiende editie Fly-in

Balen -

De tiende editie van de Fly-in van Koninklijke Aeroclub Keiheuvel zorgde zowel zaterdag als zondag voor een gezellige drukte op het Balense vliegveld. Het publiek liet zich niet afschrikken door de regenbuien, al gaven enkele vliegtuigen om die reden wel forfait.

Annelies Frederickx

De leden van Koninklijke Aeroclub Keiheuvel haalden opgelucht adem. Na een jaar onderbreking kon de traditionele Fly-in weer plaatsvinden,weliswaar met inachtname van de nodige maatregelen om het evenement coronaveilig te laten verlopen. “Pas vijf weken geleden beslisten we om een nieuwe editie te organiseren”, vertelt Marc Saey. “Om het evenement coronaveilig te laten verlopen, stelden we een heel circulatieplan op. Ons vliegveld is maar liefst achttien hectare groot, waardoor we ruimte zat hadden om alles goed te spreiden. Helaas speelde niet corona, maar wel het slechte weer ons het hele weekend parten. Gelukkig lieten de toeschouwers zich niet afschrikken door wat regen. We kregen daarentegen wel afmeldingen van vliegtuigen. Ons evenement is een Fly-in, wat betekent dat piloten hun toestellen komen tonen wanneer het hen past. Vanuit Nederland was het zaterdag geen probleem om in te vliegen, maar het slechte weer maakte vliegen richting Duitsland onmogelijk. Ook enkele piloten uit West-Vlaanderen ondernamen de verre reis niet uit schrik om hier te stranden.”

De initiatievluchten kenden succes. 

De initiatievluchten kenden succes. © AF

“Dat was natuurlijk slecht nieuws voor spotters, die hoopten hier een bepaald type vliegtuig te kunnen fotograferen. Al was er zeker nog aanbod genoeg. Ook de oldtimers konden op veel belangstelling rekenen, net als onze initiatievluchten. Onze Fly-in is een gratis evenement, maar dankzij de verkoop van drank en de initiatievluchten per vliegtuig of helikopter, kunnen we als club toch wat inkomsten genereren. Die initiatievluchten leveren trouwens ook regelmatig toekomstige leerlingen op voor onze vliegschool. Op 3 en 4 september organiseren we de workshop ‘Pilot For One Day’ en in oktober starten de nieuwe lessenreeksen”, zegt Marc Saey.

www.aeroclub-keiheuvel.be
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio