Geert en Nancy vertrokken om 23u als laatsten aan hun 42 kilometer. Toen was het al gestopt met regenen.  

Geert en Nancy vertrokken om 23u als laatsten aan hun 42 kilometer. Toen was het al gestopt met regenen.  ©  kristin matthyssen

“Nachtelijke wandelmarathon was meer zwemmen dan stappen”

Zoersel, regio -

De eerste vertrekwaves van de nachtelijke wandelmarathon Nacht van de Maan zaterdagavond werden door het onweer uitgesteld. Meer dan 1.300 dapperen hadden zich op voorhand al ingeschreven, en het viel op dat er ondanks het hondenweer weinig afzeggers waren.

Kristin Matthyssen

Het werd een Nacht van de Maan om niet gauw te vergeten. Het wandelevenement van Golazo Sports vertrok iets later in het park van Halle dan normaal voorzien. Nancy uit Herenthout en Geert uit Grobbendonk waren rond 23u de laatste vertrekkers. Toen was het gelukkig al gestopt met regenen. “Ik moest nog laat werken”, zegt Nancy. Geert heeft geen schrik voor 42 natte kilometers. “Ik heb de AG Coast Walk meegedaan. Dat was 80 kilometer stappen in de regen.”

Natte deelnemers na de Sundown Walk. Aurelie en Kimberley met hun mannen kwamen uit Antwerpen om tien kilometer te stappen. 

Natte deelnemers na de Sundown Walk. Aurelie en Kimberley met hun mannen kwamen uit Antwerpen om tien kilometer te stappen. ©  kristin matthyssen

De deelnemers aan de eerste Sundown Walk, een avondlijke wandeling van tien kilometer met de zonsondergang als extra attractie voor wie de 42 kilometer wat te hoog gegrepen is, kwamen rond datzelfde uur al opnieuw aan in het Park van Halle. “We hebben middenin het onweer gestapt”, zeggen zussen Aurelie, Kimberley en hun mannen Niels en David uit Antwerpen. “Zeker aan het Fort van Oelegem was het meer zwemmen dan stappen. Daar waren de paden heel drassig. Maar we hebben net een frietje kunnen eten en zijn weer opgeknapt.”

Zij waren erop gekleed. 

Zij waren erop gekleed. ©  kristin matthyssen

Ondanks het rotweer waren de gezichten zonnig en konden de meesten nog lachen. De volle maan bleef de hele nacht onzichtbaar achter de wolken verstopt.

Deze wandelaars houden de moed erin in Massenhoven. 

Deze wandelaars houden de moed erin in Massenhoven. ©  Kevin Verboven

Deelnemers in Massenhoven. 

Deelnemers in Massenhoven. ©  Kevin Verboven

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio