© Leo De Nijn


 

 © Leo De Nijn


 

 © Leo De Nijn


 

 © Leo De Nijn


 

 © Leo De Nijn


 

 © Leo De Nijn

1 / 6
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 

Meer dan duizend wandelaars genieten van 32ste Zennetochten

Leest -

Zondag hebben meer dan duizend wandelaars deelgenomen aan de 32ste editie van de Zennetochten van wandelclub De Slak in Leest (Mechelen).

De organisatoren hadden zes parcours uitgestippeld gaande van 6 tot 30 kilometer. “We zijn met meer dan duizend wandelaars best tevreden”, klonk het bij de medewerkers van De Slak. 

De wandelaars kwamen van zowat overal: uit het Mechelse, Lier, Heist-op-den-Berg, het Waasland en zelfs Merchtem. “We hebben door corona onze wandelschoenen voor mooi georganiseerde wandeltochten als deze, al lang genoeg moeten opbergen”, klonk het bij Wannes die helemaal uit het Pajottenland naar Leest was afgezakt.


 

 © Leo De Nijn

“En we hebben er geen spijt van”, zegt Wannes die met vrienden de 20 kilometer kwam afhaspelen. “Normaal stappen we langere wandelingen, maar we willen ze hierboven voor zijn, voor ze de hemelsluizen weer gaan openzetten. Maar wat een prachtige groene streek hebben jullie hier”, geeft vriendin Magda ons mee bij de overstap aan het Brughuis.

“Een pintje gaat seffens smaken”, maakt Theo uit Kapelle-op-den-Bos ons nog duidelijk.

“We hebben alles coronaproof moeten organiseren. Hopelijk is de miserie volgend jaar helemaal van de baan”, besluit voorzitter Paul Van Roy van De Slak die dik tevreden is over de opkomst. (ldn)

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio