© Stijn Van de Sande

’t Kattenhuisje vangt structurele steun

Duffel -

Vlaamse dierenasielen kunnen voortaan rekenen op structurele steun. In Duffel krijgt ’t Duffels Kattenhuisje 3.149 euro extra ondersteuning.

“Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) maakt daarvoor dit jaar 1,2 miljoen vrij. Bovenop de vergoeding voor inbeslaggenomen dieren kunnen alle erkende dierenasielen nu ook rekenen op een vast steunbedrag en een bijkomende ondersteuning die varieert naargelang de opvangcapaciteit van het dierenasiel. Tegenover de financiële ondersteuning staat de vraag om de werking te professionaliseren en om alle dieren samen te brengen op één website”, zegt de Duffelse burgemeester Sofie Joosen (N-VA).

In Duffel kan ’t Duffels Kattenhuisje rekenen op 3.149 euro extra ondersteuning. Burgemeester Sofie Joosen is heel blij met de financiële ondersteuning. “Het was door corona ook geen makkelijk jaar voor de dierenasielen. Heel wat inkomsten uit steunacties en evenementen vielen weg, maar de kosten liepen verder op. ’t Duffels Kattenhuisje is een heel mooi initiatief en zal het geld goed kunnen gebruiken om hun kwalitatieve werking verder te zetten.”  (cvr)MEER OVER Duffel

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio