© Terpsichore

Terpsichore laat je al wandelend genieten van dans

Klein-Brabant -

Terpsichore stippelde een aantal wandelingen uit in Klein-Brabant waarbij je op enkele plaatsen naar een dansvideo kunt kijken.

Guy Delforge

Het artistiek centrum voor dans en beweging Terpsichore pakt uit met een origineel initiatief. Tot en met 20 september kun je te voet of per fiets vier verschillende tochten door Klein-Brabant maken. Tijdens elke tocht kun je via een QR-code kijken naar dansvideo’s. Het parcours is voor iedereen toegankelijk en je kan de tochten gratis doen.

“Door het belang van beweging en de groei van buitensport tijdens corona, wilden we vanuit Terpsichore mensen eens op een andere manier in beweging zetten”, zegt Kathy Van den Bergh. “Maar ook onze dansers zelf hadden nood aan een creatief bezig zijn en maakten hun creaties zelf. De beelden van onze dansers zijn te zien op de plek waar ze gemaakt zijn. We hopen dat de tochten iedereen kunnen inspireren. Je kan elke tocht op eender wel punt langsheen het parcours starten. Alle tochten zijn volledig bereikbaar te voet, per fiets en met de buggy.”

Er lopen vier verschillende lussen door Klein-Brabant. Lus 1 heet Hingene park, loopt over 4 km en is de ideale familielus. Lus 2 loopt langs 12 kmo door Sint-Amands en Oppuurs en is volgens Terpsichore de ideale fietstocht. Wie houdt van veel afwisseling kies best voor lus 3 over 18 km door Puurs en Lippelo. Lus 4 is de langste en meest avontuurlijke en slingert zich over 21 km door Bornem en Weert Wie die tocht met de fiets of kinderwagen wil afleggen, doet dat best bij droog weer.

Alle info en de kaarten met het parcours van de vier lussen staan op de website van Terpsichore.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio