©  BELGA

Pijnlijk: Nederlandse Van Vleuten dácht dat ze goud beet had - “Oh Ruud, ik had het mis”

Er ging sowieso al kritiek komen na afloop, want Nederland reed tactisch niet de meest sterke koers. Maar wat er bij aankomst gebeurde, was al helemaal ongezien. Annemiek van Vleuten kwam als tweede over de finish en sleepte zo toch nog een medaille uit de brand voor Nederland. Maar… Van Vleuten dacht dat ze gewonnen had. En dat leverde na aankomst bizarre taferelen op.

Maarten Vanhoof

LEES OOK: Verrassing van formaat bij wegrit vrouwen: Oostenrijkse amateur is olympisch kampioen, Lotte Kopecky grijpt net naast medaille

“Oh Ruud, ik had het mis. Ik dacht dat ik gewonnen had, maar we kregen niets door”, probeerde Van Vleuten bij de NOS achteraf nog een positieve draai aan haar blunder te geven. Maar dat haalde dus niet veel meer uit, want na de finish dacht ze voor enige tijd dat ze gewonnen had.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik wist het niet, ik zat blijkbaar fout”, aldus Van Vleuten, die in een eerste reactie nog niet kon vertellen waar het in de communicatie precies mis was gegaan. “Ik heb gemengde gevoelens”, vervolgde Van Vleuten. “Ik ben trots op mijn olympische medaille, want die had ik nog niet. Ik heb een goede race gereden. Iedereen keek naar ons als Nederlands team. Dan is het best lastig.”

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

 

 ©  ISOPIX

MEER OVER Olympische Spelen Tokio