Schepen Rit Luyckx stelt de nieuwe pakjesautomaat voor. 

Schepen Rit Luyckx stelt de nieuwe pakjesautomaat voor. © Neel Vermeiren

Gemeente plaatst pakjesautomaat van Bpost

Wuustwezel -

Aan de Hubo in Wuustwezel-Centrum is een pakjesautomaat van Bpost geplaatst. De bewoners kunnen er hun pakjes ophalen en verzenden.

De automaat heeft 26 deurtjes. “Dankzij deze pakjesautomaat hebben onze inwoners de mogelijkheid de klok rond pakjes op te halen en te versturen”, weet burgemeester Dieter Wouters. “Ook voor onze handelaars biedt deze automaat heel wat voordelen.”

De werkwijze is vrij eenvoudig. “Download de gratis My bpost app op je smartphone en log in met je e-mail adres. Je ziet je pakje dan in de app staan”, meldt Bpost. “Ga naar de pakjesautomaat, open de My bpost app en tik op ‘open pakjesautomaat’ en het kluisje gaat automatisch open. Neem je pakje eruit en sluit het deurtje.”

Duurzame leveringsmethode 

De leveringen bestemd voor een pakjesautomaat worden door de logistieke partner gebundeld en in één stop afgeleverd. “Op die manier draagt de gemeente bij aan het verminderen van de co2-uitstoot”, zegt schepen Rit Luyckx (CD&V). De bedoeling is dat mensen bij hun online aankopen ingeven dat zij hun pakje geleverd willen in de automaat.

Bpost vroeg de pakjesautomaat te plaatsen op minder dan 1 km van het postkantoor. Het gemeentebestuur vraagt om ook dergelijke pakjesautomaten te plaatsen in Loenhout en Gooreind. Bij succes wil Bpost dat bekijken.  (vw)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio