© BELGA

Politie betrapt vier chauffeurs onder invloed van alcohol

Turnhout

De politie regio Turnhout controleerde in de nacht van zaterdag op zondag verspreid over de zone 160 bestuurders op het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer.

“Olympische medailles vielen er niet te rapen in onze politiezone”, zegt een woordvoerder van de politie. “Vier van de 160 gecontroleerde bestuurders vielen in de prijzen na een positieve ademtest en mochten hun rijbewijs voor drie of zes uur inleveren. Een vijfde chauffeur scoorde nog ‘beter’ en speelde zijn rijbewijs meteen voor vijftien dagen kwijt.”

Een aantal chauffeurs werd ook gecontroleerd op het rijden onder invloed van drugs. Van een van hen werd het rijbewijs meteen voor vijftien dagen ingetrokken nadat een speekseltest het recent gebruik van cannabis aan het licht had gebracht.

“Onze collega’s stelden ook een proces-verbaal op voor drugsbezit en schreven een onmiddellijke inning uit voor een chauffeur die de veiligheidsgordel niet droeg”, luidt het bij de politie. “Tot slot werden ook nog twee niet-verzekerde voertuigen in beslag genomen. Een derde voertuig werd ingehouden omdat de buitenlandse bestuurder zijn onmiddellijke inning voor het niet dragen van de veiligheidsgordel niet meteen kon betalen.” (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio