Op het binnengebied achter sporthal Bruultjeshoek komt een sport- en speelterrein.  

Op het binnengebied achter sporthal Bruultjeshoek komt een sport- en speelterrein.  © Stijn Van de Sande

Plannen voor BMX-parcours achter Bruultjeshoek aangepast op vraag van buurt

Onze-Lieve-Vrouw-Waver -

Op vraag van enkele buurtbewoners besliste het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver om de plannen voor een BMX-parcours aan de Kerkhoflei in Onze-Lieve-Vrouw-Waver aan te passen. Het parcours krijgt een andere plaats binnen een groot sport- en speelterrein op het binnengebied achter sporthal Bruultjeshoek.

Stijn Van de Sande

In het binnengebied tussen sporthal Bruultjeshoek, Wavervelden en de Kerkhoflei, vlakbij het Dorp van Onze-Lieve-Vrouw-Waver, plant het gemeentebestuur een groot sport- en speelterrein. Eén van de blikvangers van het terrein wordt een BMX-parcours. Maar op vraag van de bewoners van de Kerkhoflei werden de plannen aangepast. Gezien de hoogte van het startblok vreesden zij voor inkijk en geluidshinder.

“We hebben de situatie met het studiebureau besproken en hebben intussen een nieuw voorstel uitgewerkt”, klinkt het bij het lokaal bestuur van Katelijne. “Het BMX-parcours wordt centraal in het binnengebied ingeplant. Het perceel aan de Kerkhoflei, waar het parcours in eerste instantie zou komen, blijft er voorlopig bijliggen zoals nu het geval is. Ook een wandelpaadje wordt uit de plannen geschrapt.”

Werken starten eind dit jaar

De nodige vergunningsaanvragen zijn intussen de deur uit. De gemeente hoopt tegen het einde van het jaar te kunnen starten met de aanleg van het sport- en speelpark. In de loop van 2022 moet het terrein klaar zijn. “Met de sporthal vlakbij wordt dit dé ideale plek voor sport en ontspanning”, zegt burgemeester Kristof Sels (N-VA). “We creëren een groene en gezonde omgeving waar het aangenaam is om aan sport te doen.”

Op het terrein komt onder andere een multisportveld voor voetbal en basketbal en terreinen voor beach- en grasvolleybal. Er komt ook een calisthenics-park. Dat is een installatie voor kracht- en conditieoefeningen. Verder wordt er een speelzone aangebracht achter de scoutslokalen en komt er een Finse piste van zo’n 750 meter rond het terrein. Om de bereikbaarheid te verbeteren, wordt de toegangsweg in de Wavervelden heraangelegd en komen er trage verbindingen. (svds)

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio