© REUTERS

160 mensen laten zich vaccineren tijdens eerste open prikdag

Mechelen, Sint-Katelijne-Waver -

In het vaccinatiecentrum in de Nekkerhal hebben zaterdag 160 mensen zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Het centrum organiseerde voor het eerst een open prikdag met het vaccin van Johnson & Johnson. “We hadden op meer geïnteresseerden gehoopt, maar zijn blij dat we deze vaccins hebben kunnen zetten”, klinkt het.

Stijn Van de Sande

Deze week kreeg het vaccinatiecentrum voor Mechelen en Sint-Katelijne-Waver een lading van 1.200 vaccins van Johnson & Johnson. Om deze voorraad weg te werken werd een open prikdag georganiseerd. Iedere volwassene die nog geen vaccin had gekregen, kon uitzonderlijk zonder afspraak langskomen om zich te laten vaccineren.

Uiteindelijk ging een 160-tal mensen op het aanbod in. “We hadden gehoopt om meer mensen te kunnen vaccineren”, zegt Katrijn Clemer. “Maar we zijn in de eerste plaats blij dat we deze vaccins toch hebben kunnen zetten. Iedere vaccinatie telt. De overschot van de vaccins gaan we uiteraard zo goed en efficiënt mogelijk proberen gebruiken. Dat kan in ons eigen centrum zijn, maar we kunnen ze ook delen met andere centra.”

In de mensen die zich zaterdag alsnog lieten vaccineren, valt volgens Clemer niet echt een lijn te trekken. “Het ging zowel om oudere mensen, als om mensen die nog maar net volwassen zijn. Bij de jongeren ging het vooral om personen die wel al een uitnodiging hebben gekregen, maar die toch al sneller gevaccineerd wilden worden. Met het vaccin van Johnson & Johnson zijn ze er al na één prik vanaf.”

Of er in de toekomst opnieuw open prikdagen georganiseerd zullen worden, wordt nog bekeken. “Momenteel worden de 12 tot 16-jarigen uitgenodigd voor hun vaccin”, zegt Clemer. “Wanneer zij allemaal aan de beurt zijn geweest, sluiten we niet uit dat er opnieuw zulke momenten zullen plaatsvinden om iedereen die zich nog niet liet vaccineren, toch de kans te geven. Dat kan bijvoorbeeld met het Pfizer-vaccin zijn.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio