Mensen uit Verviers helpen bij het leegmaken van de vrachtwagen. 

Mensen uit Verviers helpen bij het leegmaken van de vrachtwagen. © IF

Zaterdag nieuwe inzamelactie aan GreenAlive: “We zijn in Wallonië met open armen ontvangen”

Bonheiden -

Samen met schoonbroer Chris, zoon Aitor en vrachtwagenchauffeur Jasper trok François Van Velthoven zaterdag naar Verviers om de ingezamelde hulpgoederen aan de slachtoffers van de rampgebieden te doneren. “We willen blijven helpen. Volgende zaterdag volgt een nieuwe inzamelactie”, zegt François.

Erik Van Eycken

Ondanks berichten dat inzamelactie geen vereiste zijn, trok François – Swa – Van Velthoven zaterdag naar het zwaar getroffen Verviers. De inzamelactie van GreenAlive van verleden week resulteerde in een overvolle vrachtwagen. “We hebben oorlogstaferelen gezien, dit hou je niet voor mogelijk. De politie en de inwoners waren meer dan blij om de goederen van mensen uit Bonheiden en omgeving in ontvangst te nemen”, zegt Swa. De vrachtwagen van het Bonheidense People’s Driving zat overvol met kledij, koelkasten, bedden en zelf fietsen. Het resultaat van een grote inzamelactie van iets meer dan een week geleden. Swa kon de goederen kwijt in het Atheneum van Verviers. “Het waren oorlogstaferelen. De politie sloot een straat af om de vrachtwagen toegang te verlenen tot de school, het leger was bezig met ruimingswerken. Meer dan dertig inwoners van Verviers hielpen ons om de vrachtwagen leeg te maken. Ze waren erg dankbaar.”

De vrachtwagen komt aan in Verviers.

De vrachtwagen komt aan in Verviers. © IF

Vluchten

Het Bonheidense viertal moest zaterdag voor 11u Verviers verlaten. “Net zoals de inwoners van lagergelegen gebieden omdat de kans op nieuwe overstromingen groeide, moesten we de stad tijdig verlaten. Dat lukte.” Hij is erg tevreden en tevens geëmotioneerd. “Inwoners van Verviers bedankten ons in het Nederlands, ik ben er zeker van dat mocht de situatie in Vlaanderen precair zijn, Walen hetzelfde zouden doen.” Hij slaagde in zijn opzet. “We wilden de goederen persoonlijk afgeven en niet werken via een overkoepelende organisatie. Het werd meteen duidelijk dat de mensen in de getroffen gebieden nog meer hulp kunnen gebruiken. Daarom organiseren we volgende zaterdag een nieuwe inzamelactie in Bonheiden. Nu en meer dan ooit, moeten we solidair zijn.”

Slachtoffers waren erg opgetogen met de levering.

Slachtoffers waren erg opgetogen met de levering. © IF

Facebookpagina van GreenAlive
Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio