Jan Van de Velde, Danny Buelens en Kim Linthout van Volley Niel kijken uit naar de eerste editie van Summer Beach op de terreinen van Johnny Vervliet (rechts). 

Jan Van de Velde, Danny Buelens en Kim Linthout van Volley Niel kijken uit naar de eerste editie van Summer Beach op de terreinen van Johnny Vervliet (rechts). © Joris Herregods

Volley Niel aan de opslag voor allereerste Summer Beach

Niel -

Ook dit jaar geen Niel Plage op de Heideplaats, toch valt er begin augustus in Niel de ambiance van een beachvolley-gebeuren te beleven. Bij stoeterij Vervliet in de Matenstraat geeft Volley Niel op 7 en 8 augustus, na een jaar vertraging, de opslag voor de eerste editie van Summer Beach.

Twintig jaar geleden lag Volley Niel met een beachvolleybaltornooi mee aan de basis van Niel Plage. Het gebeuren groeide gaandeweg uit tot een tiendaags strandfestival met randactiviteiten. “Het beachvolley dreigde daardoor in het geheel te verdrinken”, zegt Jan Van de Velde, voorzitter van Volley Niel. “Daarom besloten we vorig jaar uit de organisatie van Niel Plage te stappen en terug te keren naar de roots.”

Ze vonden daarvoor een medestander in Johnny Vervliet van de gelijknamige stoeterij in de Matenstraat. Hij stelt zijn terreinen graag ter beschikking. “Het is een keer leuk gastheer te spelen voor iets anders. Bovendien is het een goede gelegenheid om de mensen te laten kennismaken met de locatie, want verscholen achteraan een kleine zandweg van de Matenstraat zijn er velen die het hier zelfs nog niet kennen.”

“De locatie biedt heel wat voordelen”, weten Kim Linthout en Danny Buelens die Summer Beach coördineren. “We kunnen weliswaar twee terreinen minder aanleggen, maar het voordeel is dat we geen zand meer moeten aanvoeren. Het zand van de piste voor de paarden is perfect geschikt. In totaal kunnen we er acht terreinen aanleggen.”

Hits on Tour

“Naast het beachvolleyterrein beschikken we over een groot grasveld om zaterdagavond de tornooidag - volgens de coronaregels weliswaar zittend aan tafeltjes - toch sfeervol af te sluiten met de ambiance die we allemaal al zo lang hebben moeten missen. Daarvoor zorgen coverband Hits on Tour en onze huis-dj’s Winne en Migge. De toegang is gratis, maar kan alleen na registratie via de website”, vertellen de coördinatoren. “Ook voor de parking beschikken we hier over een ruim terrein.”

Het tornooi wordt gespreid over twee dagen met reeksen voor zowel competitieve volleybalspelers als recreanten en caféploegen. Inschrijven kan via de website. “We merken dat heel wat sportievelingen staan te popelen en kruisen onze vingers dat we alles kunnen organiseren zoals nu gepland”, zegt voorzitter Van de Velde. “Normaal hadden we Summer Beach vorig jaar al gedoopt. De honger is groot. We raden daarom aan, gezien de nog altijd geldende beperkingen, toch tijdig in te schrijven.”

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio