De brandweer transporteerde de zandzakjes richting Trooz. 

De brandweer transporteerde de zandzakjes richting Trooz. © Steven Vermeeren

Stad stuurt 750 zandzakjes richting zwaar getroffen gemeente Trooz

Mechelen -

Een vrachtwagen van brandweerzone Rivierenland bracht zaterdag zo’n 750 zandzakjes van de stad Mechelen naar de regio rond Trooz, in de provincie Luik. De gemeente werd bij de watersnood van vorige week zwaar getroffen en de komende dagen wordt er opnieuw regen verwacht.

De 750 zandzakken zijn afkomstig uit de voorraad van de stad Mechelen. Die telt standaard zo’n 3.000 zakjes en kan snel aangevuld worden. “De noden van de getroffen gemeenten worden op federaal niveau opgevolgd”, zegt Steven Vermeeren, noodplanambtenaar van de stad. “Zij geven die door aan de provincies, die op hun beurt de lokale besturen bevragen. Zo kregen we van de gouverneur de vraag om extra zandzakjes te leveren voor Trooz. Aan die vraag wilden we natuurlijk graag voldoen.”

Zaterdagmiddag vertrok een met zandzakjes gevulde vrachtwagen van brandweerzone Rivierenland richting het rampgebied aan de rivier de Vesder. In de streek wordt de komende dagen opnieuw regen verwacht. Het was de eerste keer dat de stad een concrete vraag kreeg vanuit de getroffen regio. “De brandweer is vorige week, meteen na de zondvloed, wel al ter plaatse geweest”, zegt Vermeeren. De zone Rivierenland stuurde onder andere een team met boten en duikers. (svds)

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio