Dana Seghers en Stig Van Huffelen zamelen geld in voor hun nichtje Xena, die aan kanker lijdt. 

Dana Seghers en Stig Van Huffelen zamelen geld in voor hun nichtje Xena, die aan kanker lijdt. © Stijn Van de Sande

Uitbaters broodjeszaak en collega-handelaars zamelen geld in voor 19-jarig meisje met kanker

Mechelen -

Uitbaters Dana Seghers en Stig Van Huffelen van broodjeszaak 82*83 in de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Mechelen starten een inzamelactie voor hun nichtje. De 19-jarige Xena lijdt aan een agressieve vorm van kanker. Om de behandeling voor haar ouders financieel draaglijker te maken, is alle steun welkom. Ook enkele andere handelszaken doen al mee.

Stijn Van de Sande

De 19-jarige Xena De Vijlder vecht momenteel tegen kanker. “Recent moest ze nog een zware operatie ondergaan in het UZ Gent”, zegt tante Dana Seghers, die samen met haar partner Stig Van Huffelen broodjesbar 82*83 in het centrum van Mechelen uitbaat. “Haar eileiders werden weggehaald, net als een stuk van de baarmoeder en een deel van een darm. Uiteindelijk kon wel een groot stuk van de tumor weggesneden worden.”

Momenteel volgt Xena nog chemotherapie. “Daar ziet ze heel erg van af”, zegt Seghers. “Ze is moe en kan bijna niets anders doen dan in bed liggen. Haar mooie haren vallen ook uit. Het is schrijnend om te zien. Daarbovenop komt nog eens dat de behandeling financieel zware gevolgen heeft voor Xena en haar ouders. Slechts een deel van de medicatie en onderzoeken wordt terugbetaald, waardoor haar ouders zich nu dubbel moeten plooien in hun broodjeszaak in Kortrijk om alles te kunnen betalen.”

Steun van andere zaken

Om het gezin te steunen, startten Dana en Stig een inzamelactie. Op de toonbank van hun zaak staat sinds dit weekend een fles waar iedereen een vrije bijdrage in kan steken. Ook enkele andere handelszaken doen al mee. “Tattoo Freedom, IVY, Kaffee-Ine, Fonifix, Pizza Service en ERA Immobiliën willen graag een fles plaatsen om geld in te zamelen. Iedereen was meteen bereid om te steunen. Dat raakt ons enorm.”

Ook Xena zelf en haar ouders zijn blij met de steun. “Ze zijn heel ontroerd”, klinkt het. “We hopen dan ook dat de actie een groot succes wordt. Daarom hebben we ook een online inzamelactie opgestart. We hopen dat Xena met dit financieel duwtje in de rug toch nog een mooie toekomst tegemoet kan gaan, want kanker is natuurlijk altijd erg, maar het komt extra hard aan wanneer het om zo’n jong iemand gaat.”

De 19-jarige Xena vecht momenteel tegen kanker.

De 19-jarige Xena vecht momenteel tegen kanker. © Stijn Van de Sande

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio