©  ISOPIX

Lierse K. met 4-1 onderuit in oefenmatch bij Willem II

Lierse kon in Tilburg geen beroep doen op eerste doelman Bernd Brughmans, die herstelt van een operatie aan de vinger. Ook de jonge Jesse Kieboom was nog niet van de partij. Jens Naessens, die worstelde met een lichte overbelasting, hapte wel opnieuw minuten.

Kurt Guldentops

In een gelijkopgaande en eerder gesloten eerste helft was de beste kans voor Stallone Limbombe, maar die geraakte niet voorbij de thuisdoelman. Uiteindelijk was het Willem II dat met een voorsprong de rust introk na een strafschopdoelpunt van Wriedt.

Na de pauze bleven de Pallieters wel behoorlijk meevoetballen met de Nederlandse topklasser, maar werden ze tot drie keer toe genekt op een rake counter. Kabangu en Yeboah scoorden en Wriedt trof nog een tweede keer raak. In de slotfase kon Jens Naessens nog milderen van op de stip.

Lierse speelt nu vrijdag een volgende oefenmatch op het veld van FC Eindhoven. Een dag later staat een oefenpartij in Oosterwijk tegen Hoogstraten ingepland.

LIERSE K.: De Smet, De Schrijver (65’ Poelmans), Gillekens (65’ Swinnen), Schuermans, Laes, Bitsindou, Van Acker, Maes, Stallone Limbombe (65’ Liongola), Yagan (65’ Naessens), Abdallah.

DOELPUNTEN: 36’ Wriedt (strafschop) 1-0, 48’ Kabungu 2-0, 59’ Wriedt 3-0, 78’ Yeboah 4-0, 83’ Naessens (strafschop) 4-1.

Meer sportnieuws

MEER OVER Lierse K.