Veel bewoners brachten bruikbare spullen

 Veel bewoners brachten bruikbare spullen © jw

Konvooi met hulpgoederen welkom in buurt Durbuy

Aartselaar -

Drie camionettes vertrokken zaterdagochtend volgestouwd met goederen naar de Waalse gemeente Barvaux. Initiatiefnemer Ronny Van Hee vond enkele medestanders en vooral veel lokale helpers die de voorbije week voeding en andere levensnoodzakelijke middelen afleverden bij Style at Home aan de Cleydaellaan.

Ronny Van Hee (56) was voor zijn werk bij Vehabuild in de buurt van Chaudfontaine toen de hemelsluizen opengingen. “Toen ik huiswaarts keerde zag ik hoe ernstig het was”, zegt Ronny. “Het waterpeil stond tot aan de brugrand. Het nieuws van de desastreuze overstromingen hoorde ik toen ik veilig en wel in Aartselaar was.”

Omdat hij voor bouwprojecten vaak in Wallonië vertoeft, kent hij er nogal wat volk en dacht hij meteen aan het opzetten van een inzamelactie. Het bericht dat in de eerste plaats opruimingswerk nodig was en het best was om niet meteen met hulpgoederen af te komen, bracht hem niet van de wijs.

Voor kleine gemeenten

“Het kan best zijn dat dit geldt voor de grote steden maar ook kleinere gemeentes in de buurt zijn zwaar getroffen”, was zijn reactie. “Via kennissen in Fraipont en Barvaux, twee gemeentes in de buurt van Durbuy, hoorde ik dat zaken zoals voeding, water, handdoeken en kuisproducten meer dan welkom waren. Via sociale media maakte ik mijn plan kenbaar.”

De goederen werden gesorteerd

De goederen werden gesorteerd © jw

Tegelijk hoorde hij dat nog andere inwoners van de gemeente aan een hulpactie dachten. Hij vond in Sharon en Manou en later nog van anderen echte ‘compagnons de route’. Mensen konden afgelopen week zaken binnenbrengen in het magazijn van Style at Home aan de Cleydaellaan. Verhuisfirma deVic stelde enkele camionettes ter beschikking voor het transport op zaterdag.

Enorme aanvoer goederen

De aanvoer van goederen was, vooral op vrijdag enorm. Waar de initiatiefnemers hoopten op twee camionettes waren er uiteindelijk drie nodig voor ruim driehonderd dozen en twee paletten met voeding en drank. Ook een wasmachine, enkele droogkasten, een barbecueset, printers en PC’s werden ter plaatse gebracht.

Ronny Van Hee bij de elektrische toestellen

Ronny Van Hee bij de elektrische toestellen © jw

Zaterdagochtend vertrok het Aartselaarse team naar Barvaux in de buurt van Durbuy. Opmerkelijk was zeker dat op het ogenblik dat ze toekwamen het volop regende. Met hulp ter plaatse werden alle goederen in een tent opgeslagen om later verdeeld te worden.

Aartselaarse en plaatselijke medewerkers in Barvaux

Aartselaarse en plaatselijke medewerkers in Barvaux © rr

Of het bij die ene hulpactie blijft wist Van Hee nog niet precies. “In ieder geval is het hartverwarmend als je kan helpen en niet moet geholpen worden.”  (JEF WIJCKMANS)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio