© Joris Herregods

Dodentocht roept op: “Stap de Summer challenge ten voordele van de slachtoffers van de waterellende”

Bornem -

De vzw 100 km Dodentocht past naar aanleiding van de waterellende van vorige week het opzet aan van de Summer Challenge die momenteel loopt. Je kunt nu stappen ten voordele van de slachtoffers van de waterellende.

Guy Delforge

“We willen als organisatie ons steentje bijdragen”, zegt Ilse Robyn, persverantwoordelijke van de Dodentocht. “Daarom koppelen we het Rode Kruis Vlaanderen aan onze Summer Challenge. We hopen hiervoor nog veel wandelaars warm te maken zodat we een mooie som kunnen doneren aan de slachtoffers van de waterellende.”

Omdat voor de tweede keer op rij geen echte Dodentocht kan worden georganiseerd, pakte de vzw Dodentocht uit met een dubbel alternatief. Bij de 100Km Dodentocht Light wandel je op een zaterdag en zondag telkens 50 km langs een door de vzw Dodentocht afgepijld parcours.

Sinds 1 juli kun je ook jezelf uitdagen tijdens de Summer Challenge. Je bepaalt dan vooraf zelf hoeveel kilometer je hoopt te wandelen tot eind augustus en gaat dan met jezelf die uitdaging aan. “Dit is al onze derde challenge”, zegt Robyn. “Bij de eerste challenge schonken we de opbrengst aan de universiteiten voor onderzoek naar Covid-19. Voor onze tweede challenge konden mensen zelf een goed doel voorstellen en wandelen voor dat goede doel.”

Waterellende

“Aan onze Summer Challenge, die nu al een paar weken loopt, was geen goed doel verbonden”, zegt Gunter Vergauwen, coördinator van de 100Km Dodentocht. “Maar na het zien van al de waterellende van de afgelopen week willen we daar verandering in brengen. We roepen onze wandelaars op om een extraatje te schenken wanneer ze zich inschrijven of een gift te doen wanneer ze reeds ingeschreven zijn.”

Inschrijven voor de Summer Challenge kan dus nog steeds, er wordt pas afgesloten op 31 augustus. De organisatoren van 100Km Dodentocht willen iedereen warm maken om nog een keertje de wandelschoenen aan te trekken voor het goede doel. Deelnemen kost 5 euro. “Als de wandelaars nog eens 5 euro extra storten, wat de prijs was van onze vorige challenges, kunnen we een mooi bedrag doneren aan het Rode Kruis Vlaanderen. We hopen dat we ook nu nog een keertje op de gulheid van onze wandelaars kunnen rekenen en willen hiermee alle mensen die getroffen zijn door de waterellende in ons land, een hart onder de riem steken.”

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio