© RTV

Chiro Heist-Station speelt op zeker: “Testbus UZA op bezoek voor kampvertrek”

Heist-op-den-Berg -

De jongste groepen van Chiro Heist-Station vertrekken zondag op kamp naar Retie. Om dat zo veilig mogelijk te laten verlopen, liet de Chiro vrijdagmiddag de testbus van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) langskomen. Ruim veertig jongens en meisjes van de ribbels en de speelclub ondergingen een PCR-test voor de zekerheid.

Kristof Van Rompaey

“Onze kleinste groepen gaan voor zeven dagen op kamp”, zegt volwassen begeleidster Sophie Laurens. “De oudere leden zijn al vertrokken en blijven tien dagen. Ook zij hebben allemaal een PCR-test ondergaan, ook via de testbus. Iedereen is mee kunnen vertrekken.”

“Ons doel is om het voor leden, leiding, volwassen begeleiders en kookouders zo veilig mogelijk te houden”, vult Sophie aan. “Even hebben we eraan gedacht om zelftests af te nemen, maar uiteindelijk hebben we voor deze oplossing gekozen. Ik vernam dat er intussen nog enkele jeugdbewegingen zijn die ons voorbeeld gaan volgen.”

In totaal zijn er zo’n 160 leden van Chiro Heist-Station mee op kamp. “Onze jongens en meisjes zitten op hetzelfde kampterrein, maar ze verblijven er in aparte bubbels. Ze zitten in aparte gebouwen en hebben onderling dus geen contact met elkaar tijdens het kamp.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio