©  Kris Van Exel

Het heeft moeite gekost, maar Malinwa plukt Shved definitief weg bij Celtic

KV Mechelen heeft de langverwachte handtekening van Marian Shved beet. De 24-jarige flankaanvaller uit Oekraïne wordt definitief overgenomen van het Schotse Celtic. Hij ligt nu tot 2024 vast Achter de Kazerne met een optie voor een extra seizoen.

thst

Shved verblijft sinds vorig weekend in Mechelen in afwachting van een transfer. De Oekraïner wilde graag terugkeren naar de club waar hij vorig seizoen een succesvolle uitleenbeurt kende, maar zijn hoge salariseisen vormden eerst nog een struikelblok. Bij Celtic verdiende Shved zeer goed zijn boterham. Om zijn carrière verder te zetten bij KV Mechelen moest hij dus flink inleveren. Toch zal hij ook bij KV tot de absolute grootverdieners behoren.

De staf en de sportieve cel van de club wilden Shved er absoluut nog bij omwille van zijn snelheid en zijn diepgang. Tegen Antwerp zit de winger in principe nog niet in de selectie. Shved stuurde zijn kat naar de voorbereiding met Celtic en werkte dus al twee maanden geen groepstraining meer af. Allicht zal het even duren vooraleer hij helemaal wedstrijdfit is.

“Aan dit dossier hebben we heel lang en met man en macht gewerkt. “Iedereen is blij dat het eindelijk rond is”, deelde sportief directeur Tom Caluwe mee op de geel-rode webstek. “Marian toonde zijn potentieel na een moeilijke start en gaf echt aan te willen blijven bij onze club. Dat sterkt het geloof in ons project alleen nog maar meer.”

Meer voetbalnieuws

MEER OVER KV Mechelen