© RTV

Politie neemt verkeerde auto in beslag na patsergedrag (en verontschuldigt zich daarvoor)

Mechelen -

De politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft dinsdagavond in Mechelen een verkeerde auto in beslag genomen.

Zoals in onze krant gemeld, ontsnapten een vrouw en haar kind dinsdagavond op de Veemarkt aan een ongeval. Toen ze de Veemarkt wilden oversteken, kwam er een voertuig met hoge snelheid voorbij gevlogen. “De bestuurder vertoonde patsergedrag en reed sneller dan de 30 kilometer per uur die is toegelaten in de binnenstad”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. 

De politie nam kort daarna een VW Golf in beslag, maar dat blijkt nu de foute wagen te zijn. “De bestuurder stond wel bekend bij ons voor verscheidene verkeersinbreuken die hij in het verleden heeft gepleegd. Maar een inbeslagname van het voertuig was hier niet van toepassing”, zo slaat de politie mea culpa.

Verontschuldigingen

De bestuurder die de vrouw en haar kind op de Veemarkt in gevaar bracht, en wel degelijk patsergdrag vertoonde, werd ondertussen geïdentificeerd. “Voor deze bestuurder is de procedure voor de inbeslagname van zijn voertuig opgestart”, geeft de hoofdinspecteur nog mee.

De VW Golf is intussen aan de 21-jarige eigenaar terugbezorgd. De politie geeft toe dat ze een fout maakte. Aan de betrokken bestuurder heeft ze ook haar verontschuldigingen aangeboden. (ldn)

MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio