In zijn tuin heeft Luc Van de Vyvere enkele van zijn creaties uit de dierenriem opgesteld. Hij zit te popelen om zijn complete horoscoop in brons te kunnen tonen aan een breed publiek. 

In zijn tuin heeft Luc Van de Vyvere enkele van zijn creaties uit de dierenriem opgesteld. Hij zit te popelen om zijn complete horoscoop in brons te kunnen tonen aan een breed publiek. © Bart Roggeman

Na skyline van Antwerpen de ‘coronahoroscoop’: De luc komt met nieuw werk

Kontich -

In de lockdownperiodes is de hele dierenriem wel de revue gepasseerd. Kunstenaar Luc Van de Vyvere (70), alias ‘De luc’, heeft dit in brons gegoten. De Kontichnaar zit te popelen om zijn interpretatie van de horoscoop aan het brede publiek te tonen.

Luc Van de Vyvere is al meer dan twintig jaar met beeldende kunst in brons bezig. Enkele jaren geleden creëerde hij onder meer al de skyline van Antwerpen en voor enkele edities van de Quinten Matsijs-prijs van Unizo mocht hij het beeldje als trofee leveren. Gedurende zeven jaar had hij tevens een eigen galerie op het Falconplein.

De skyline van Antwerpen.

De skyline van Antwerpen. © rr

“Beelden, bas-reliëfs,... ik heb het allemaal al met m’n handen geboetseerd”, vertelt De luc. Vorig jaar kwam ineens die ‘isolatie’ op ons af, tijd zat dus. Ik wilde graag eens een aaneengesloten reeks maken en kwam zo op het idee de horoscoop in brons te gieten.”

Giacometti

“Het heeft wat weg van het werk van Giacometti, welke mijn inspiratiebron is. Heel eenvoudig, maar toch gedetailleerd en ‘to the point’. Laat je één detail weg, dan vervalt de hele creatie in het niets.”

Hij is nu op zoek naar een toonruimte om zijn nieuwste creatie met het brede publiek te kunnen delen. “Voor alles weer op slot ging, heb ik nog net een preview voor een beperkt publiek kunnen organiseren, maar daar is het bij gebleven. Nu er weer wat meer mogelijk is, wil ik hier toch graag mee naar buiten treden. Als individueel kunstenaar is het echter niet zo vanzelfsprekend om ergens ‘binnen te geraken’”, kaart de kunstenaar aan.

(bar)

www.deluc.be
Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio