© Leo De Nijn

Agressors op ijshockeytoernooi bestraft

Turnhout

De rechtbank in Turnhout heeft twee Nederlanders veroordeeld omdat ze klappen hadden uitgedeeld op een ijshockeytoernooi in Turnhout ruim drie jaar geleden.

De vzw IJssportcentrum Turnhout organiseerde op 22 april 2018 een jeugdijshockeytoernooi op de tijdelijke ijsbaan in de Everdongenlaan in Turnhout. Tijdens de match tussen de ijshockeyteams van Herentals en Eindhoven ontstond er al snel commotie op het ijs. De spelers werden hierdoor van het ijs gehaald. Enkele spelers uit Den Haag die klaarstonden voor de wedstrijd gedroegen zich uitdagend naar het publiek en de andere spelers toe.

De voorzitter van de vzw IJssportcentrum Turnhout wilde de gemoederen bedaren, maar hij kreeg een kopstoot en nog een vuistslag op zijn hoofd. Toen hij op de grond lag, moest hij ook nog stampen en trappen incasseren. Naar aanleiding van het incident was de Turnhoutenaar zes maanden werkonbekwaam. Een politie-inspecteur die tussenkwam, moest een elleboogstoot incasseren en was twintig dagen arbeidsongeschikt.

De Nederlander Mike B. (40) is door de rechter schuldig bevonden aan de feiten en kreeg een celstraf van twee jaar met uitstel en een boete van 1.600 euro. Zijn kompaan, de Nederlander Marinus K. (50), is bij verstek veroordeeld tot zes maanden cel en een boete van 400 euro omdat hij in de kleedkamer nog klappen had uitgedeeld. (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio