Jan Segers (tweede van links) met de bandleden van Meugemiszinge?. 

Jan Segers (tweede van links) met de bandleden van Meugemiszinge?. © rr

Muzikant Jan Segers op 70-jarige leeftijd overleden

Oppuurs -

In Oppuurs (Puurs-Sint-Amands) overleed vorige week muzikant Jan Segers op 70-jarige leeftijd. Segers was in de streek onder andere bekend als lid van de band Meugemiszinge?. Hij zette zich ook in voor de gemeenschap en goede doelen en was erg geliefd in Oppuurs.

Stijn Van de Sande

Muzikant Jan Segers uit Oppuurs overleed vorige week op 70-jarige leeftijd. Zijn overlijden komt hard aan in Puurs-Sint-Amands. “Jan was niet alleen een geweldige muzikant en een allemansvriend, maar ook iemand met een groot hart voor de zwakkere medemens”, zegt Peter Van Hoeymissen, oud-burgemeester van Sint-Amands en inwoner van Oppuurs. “Hij had een onbaatzuchtige inzet voor de gemeenschap en was een zeer geëngageerd inwoner van onze gemeente.”

“Als stichter en bezieler van de Klein-Brabantse muziekgroep Meugemiszinge? organiseerde hij in de kerstperiode jaarlijks optredens voor het goede doel”, weet Van Hoeymissen. “Door de jaren heen schonk hij zo 30.000 euro aan verschillende goede doelen, zoals het Kinderkankerfonds. Dat is niet niks. Iedereen is hem dan ook heel erg dankbaar voor zijn maatschappelijke gedrevenheid.”

Zondagse zangstonden tijdens corona

Ook tijdens de coronacrisis zorgde Segers voor samenhorigheid. “Met zijn muziek bracht hij mensen samen”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V). “Dat deed hij niet voor eigen verdienste, maar voor het welzijn van anderen. Zo organiseerde hij in volle coronaperiode zondagse zangstonden om het buurtgevoel in stand te houden, eenzaamheid te bestrijden en een vleugje vrolijkheid te brengen in een donkere periode.”

In 2015 won Jan Segers de Cultuurprijs van Sint-Amands en twee jaar later speelde hij aan de zijde van wijlen Kris De Bruyne tijdens het openingsweekend van GC de Nestel.

De uitvaart van Segers vindt in beperkte kring plaats op maandag 26 juli om 11.30u, maar is wel te volgen via de website van uitvaartzorg De Ruyte.

Jan Segers met bevriend muzikant Kris De Bruyne in 2017.

Jan Segers met bevriend muzikant Kris De Bruyne in 2017. © rr

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio