De openbare verlichting op de Turnhoutse ring werkt al enkele dagen overdag, maar niet ’s nachts. 

De openbare verlichting op de Turnhoutse ring werkt al enkele dagen overdag, maar niet ’s nachts. ©  Bart Van den Langenbergh

Openbare verlichting verkoopt kuren

Turnhout -

De straatverlichting van de ring rond Turnhout brandt sinds dinsdag wel overdag, maar niet ’s nachts. Opvallend is dat geen enkele dienst op de hoogte is. Niemand heeft het probleem gemeld.

Louis Van Bouwel woont in de buurt van de ring en rijdt er geregeld met de fiets. Het viel hem op dat de ring sinds dinsdag niet is verlicht. Toch niet wanneer het donker is, want overdag branden de lichten wel. “Dat is levensgevaarlijk. Zeker op de kruispunten, die bijna volledig in duisternis zijn gehuld.” Ook vrijdag brandden de lichten overdag. “Wat mij doet vermoeden dat het vannacht weer donker zal zijn.”

De R13 is een gewestweg. De goede werking van de openbare verlichting is daarom de verantwoordelijkheid van het Vlaams Agentschap van Wegen en Verkeer (AWV). “Voor zover ik kan nagaan zijn we niet op de hoogte van dat probleem”, antwoordt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum, op onze vraag. “De politie heeft ons alleszins niets gemeld.”

Schepen van Mobiliteit Marc Boogers (Groen) kreeg op het ogenblik dat wij hem belden een melding van een zwerfvuilvrijwilliger. “Ik heb al wat rondgebeld. AWV stuurt binnen de drie uur een aannemer ter plaatse om na te gaan wat er aan de hand is. Het is wel vreemd dat ook wij geen enkele melding hebben ontvangen. Dan hadden we zeker sneller kunnen handelen.”

 gvn

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio