Ook aan het monument voor WOII kan een dialoog worden beluisterd. 

Ook aan het monument voor WOII kan een dialoog worden beluisterd. © Filip Spoelders

Borsbeekse trekpleisters gekoppeld aan Het Bankje

Borsbeek -

Vijftien leuke plekjes in Borsbeek zijn samengebracht tot een wandeling of een fietstocht. Onderweg kunnen de deelnemers luisteren naar verhalen van de culturele podcast Het Bankje.

In de periode dat de mensen zoveel mogelijk binnen moesten blijven, is er wel wat veranderd in het Borsbeekse straatbeeld. De Schanslaan en het geboortebos werden verbonden met een nieuw vlonderpad en het Fort 3 kreeg een monument ter nagedachtenis van 243 gesneuvelde geallieerde piloten tijdens Wereldoorlog II. Ook het gemeentepark, natuurgebied Nosegoed en de eikendreef werden opgenomen in het parcours.

Met de route wil Borsbeek deze en andere bezienswaardigheden in de kijker zetten. Op de vijftien locaties bevindt zich een QR-code die toegang geeft tot verhalen van het cultuurproject Het Bankje. Dit is een initiatief van OPENDOEK in samenwerking met Creatief Schrijven en Kunstwerkt. Het audioproductiehuis Huis van Eustachius bracht de verhalen samen in een podcast waarbij de deelnemers helemaal in het verhaal kunnen opgaan. In totaal zijn er twintig dialogen beschikbaar. De route voor deze theaterverhalen in openlucht gecombineerd met Borsbeekse trekpleisters is hier terug te vinden. (fisp) 

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio