Kevin, Yannick, Vincent en Michael gaan voor een nieuw wereldrecord.

Kevin, Yannick, Vincent en Michael gaan voor een nieuw wereldrecord. © evdw 

LIVE. 61 uur pijltjes gooien: deze vier vrienden willen record verbreken én geld inzamelen voor goede doel

Zandvliet -

Kevin Orban, Yannick Bogers (30), Vincent Diels (30) en Michael Ringoet (33) startten vrijdag om 9u stipt met hun poging om het wereldrecord “zo lang mogelijk darts spelen” te verbeteren. Met de opbrengst van hun Pink Flight willen ze chemomutsjes kopen voor vrouwen die kanker hebben. De livestream van de recordpoging kan je hier volgen.

Erik Vandewalle

Om klokslag 9u vrijdagochtend gooide het viertal zijn eerste pijltjes. Dat willen ze 61 uur volhouden. Als het lukt, komen ze in het Guinness Book of Records. Het huidige wereldrecord hebben ze dan met liefst tien uur verbeterd.

Het wereldrecord verbeteren is een uitdaging, maar het eigenlijke doel is geld inzamelen. De dartspelers mikken op liefst 100.000 euro. “Elk van ons heeft nu of in het nabije verleden al te maken gekregen met kanker”, zegt Vincent Diels. “We weten dus welke impact de ziekte heeft op het gezin en de familie.”

Het viertal wil 61 uur pijltjes gooien.

Het viertal wil 61 uur pijltjes gooien. © evdw

“Enkele maanden geleden kregen we te horen dat mijn vrouw Sandra borstkanker heeft”, vertelt Kevin Orban. “Ze is ondertussen geopereerd en heeft al enkele zware chemokuren achter de rug. Haaruitval is bij zo’n behandeling onvermijdelijk en dat is ingrijpend, zeker voor vrouwen. Je kan dan kiezen tussen een pruik of een trendy mutsje of sjaaltje. Mijn vrouw opteerde voor mutsjes. Maar die kosten worden niet gedekt door het ziekenfonds. Daar draai je zelf voor op. Nog eens een extra financiële last die erbij komt. Dat is de reden waarom Pink Flight is ontstaan. Met de beoogde 100.000 euro wil onze vzw acties opstarten om zo veel mogelijk mensen te helpen door gratis mutsjes en sjaaltjes te schenken.”

Alles op camera

De dartsvrienden uit Deurne, Brecht, Veltem en Herentals doen hun recordpoging in Zandvliet. “Mijn schoonbroer Vinny Pellis baat daar café De Dry Claveren in de Spaansemolenstraat uit”, zegt Yannick Bogers. “In het zaaltje achteraan hopen we tegen zondag 12u het huidige record te evenaren. Tel er dan nog tien uur bij en rond 21u staat er dan hopelijk een stevig wereldrecord op de tabel.”

Pink Flight steunt vrouwen met kanker.

Pink Flight steunt vrouwen met kanker. © evdw

Het viertal heeft geen voorbereiding achter de rug om 61 uur wakker en actief te blijven. “We vrezen vooral de nacht van zaterdag op zondag”, lacht Vincent Diels. “Als we die doorkomen, zit het goed. Om toch alert te blijven organiseren we zowel vrijdag- als zaterdagavond een dartstoernooi.”

Om alles organisatorisch in goede banen te leiden en om het record door Guinness Book te laten homologeren, moeten er strikte regels worden gevolgd. “We spelen continue wedstrijdjes van twee tegen twee”, aldus Michael Ringoet. “Camera’s filmen alles en die opnames staven onze recordpoging.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio