6.800 euro aan boetes geïnd door zeven overladen vrachtwagens

De Antwerpse politie heeft donderdag voor maar liefst 6.800 euro aan boetes geïnd omdat zeven controleerde vrachtwagens overladen waren. Een lichte vrachtauto met een maximumgewicht van 3.500 kilogram woog maar liefst 5.735 kilogram.

“Overladen voertuigen zorgen voor veel schade aan het wegdek en zijn in staat om zware ongevallen te veroorzaken”, zegt de politie, die daarom donderdagvoormiddag een gerichte actie waarbij lichte en minder lichte vrachtauto’s en vrachtwagens werden gecontroleerd. Zeven van de negen gecontroleerde voertuigen bleken dus overladen.

Bij de controle stelde de politie nog wat andere inbreuken vast. “Een lading was onveilig gezekerd, een bestuurder pleegde inbreuken tegen de rij- en rusttijden en het negeren van een verbodsbord voor vrachtverkeer. Een bestuurder reed ook rond in een vrachtwagen zonder het juiste rijbewijs. Een ander rijbewijs bleek geseind te staan”, somt de politie op. Voor al die inbreuken werden verschillende pv’s opgesteld en werd nog eens 4.500 euro aan boetes geïnd.

 jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio