© BFM

Vrachtwagen belandt bovenop betonnen zijwand en kantelt

Op de Boomsesteenweg, de laterale weg van de A12, in Schelle is vrijdagvoormiddag een combinatie trekker met oplegger gekanteld. Daardoor was de Boomsesteenweg bijna vier uur lang versperd. De trucker raakte lichtgewond.

Hoe het ongeval precies kon gebeuren wordt nog volop onderzocht, maar ter hoogte van de afslag van de A12 naar de Boomsesteenweg in Schelle reed de truck tegen de betonnen zijwanden. De vrachtwagen belandde bovenop de betonnen blokken, schoof een tiental meter verder en kantelde dan op de Boomsesteenweg. Het gevaarte schoof verder tot op het voetpad en versperde uiteindelijk de hele Boomsesteenweg richting Antwerpen.

Vooraleer er kon getakeld worden, pompte de brandweer de mazouttank van de vrachtwagen leeg 

Vooraleer er kon getakeld worden, pompte de brandweer de mazouttank van de vrachtwagen leeg ©  BFM

De chauffeur raakte lichtgewond en werd naar het AZ Rivierenland in Reet overgebracht. Omdat de brandstoftank van de truck lekte, pompte de brandweer de inhoud ervan over in grote vaten. Na die klus konden de takelwerken starten. Bijna drie uur na het ongeval stond de combinatie trekker met oplegger weer recht. Na die klus moest de brandweer de rijbaan nog reinigen.

Met twee zware takelkranen kon het gevaarte worden rechtgetrokken 

Met twee zware takelkranen kon het gevaarte worden rechtgetrokken ©   BFM

Zowel de trekker als de oplegger liepen zware schade op. Omstreeks twee uur was de rijbaan weer vrij en was ook het shoppingcenter A12  weer bereikbaar met de auto. Door het ongeval was er file op de A12 en in de Pierstraat.

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

(tdk)

Verkeer Antwerpen: actuele verkeersinformatie

Meer nieuws