Links: de Ourthe in Sy. Rechts: Maxime Nsangou Njiké. 

Links: de Ourthe in Sy. Rechts: Maxime Nsangou Njiké. ©  Isopix, RR

Lichaam gevonden van Antwerpenaar (30) die in Ourthe sprong om stiefdochters te redden

Sy, Antwerpen -

Het lichaam van Maxime Nsangou Njiké (30) uit Antwerpen, die sinds 11 juli vermist was na een val in de Ourthe, is teruggevonden. De man was in de problemen gekomen in het water ter hoogte van het Luikse Sy en werd meegesleurd. Afgelopen zaterdag werd zijn lichaam teruggevonden. Aanvankelijk werd gedacht dat hij een slachtoffer van de overstromingen was.

Het incident gebeurde nog voor de overstromingen de provincie Luik teisterden. De dertiger was met zijn nieuwe partner en haar twee dochtertjes enkele dagen op bezoek bij familie in de omgeving van Luik. De meisjes waren in de rivier aan het spelen toen ze plots in de problemen kwamen. De meisjes raakten in paniek en de man sprong meteen in het water. Hij kwam echter zelf in moeilijkheden, vermoedelijk door een sterke stroming. Pas toen de twee meisjes in veiligheid waren, merkte hun moeder dat hij verdwenen was.

Ze verwittigden de hulpdiensten en de brandweer van Hoei kwam met duikers ter plaatse voor een zoekactie, maar tevergeefs. Ook een nieuwe zoekactie op maandag en dinsdag, met bijstand van onder meer de Cel Vermiste Personen, leverde niets op.

Maxime Nsangou Njiké. 

Maxime Nsangou Njiké. ©  RR

Het was pas zaterdag, bijna een week na zijn verdwijning en na de overstromingen, dat zijn lichaam teruggevonden werd in Esneux, zo’n twintig kilometer verderop. Het lichaam van Maxime kon aanvankelijk niet worden geïdentificeerd en er werd aangenomen dat de man een van de slachtoffers van de overstromingen was. Pas na de formele identificatie werd duidelijk dat dat niet het geval was. Het lichaam is intussen vrijgegeven, zodat de familie afscheid kan nemen.

Zaterdag houden familie en vrienden van de man een herdenkingsplechtigheid in Luik. Er is ook een inzamelactie opgestart. De familie wil het lichaam van de dertiger namelijk laten repatriëren naar zijn geboorteland Kameroen om daar te begraven. (jtp)