Het stadsbestuur van Turnhout liet vorig jaar al picknicktafels installeren. De politie vraagt de gebruikers ervan om de rust van de omwonenden te respecteren. 

Het stadsbestuur van Turnhout liet vorig jaar al picknicktafels installeren. De politie vraagt de gebruikers ervan om de rust van de omwonenden te respecteren. © BERT DE DEKEN

Politie pakt overlast aan picknicktafels aan

Turnhout -

De politie regio Turnhout vraagt de gebruikers van de picknicktafels in Turnhout om de rust van de omwonenden te respecteren. Er komen geregeld meldingen van lawaaioverlast binnen.

Op verschillende plaatsen in Turnhout staan er voor de tweede zomer op rij picknicktafels waar mensen mekaar kunnen ontmoeten voor een gezellige babbel of ook effectief even kunnen picknicken. Volgens de politie snakken veel mensen, na de ongewone tijd van afstand houden en weinig contacten, ernaar om elkaar te kunnen ontmoeten. “Maar toch vangen onze wijkagenten her en der klachten op van overlast, veroorzaakt door mensen die samenkomen aan de picknicktafels”, zegt een woordvoerder bij de politiezone. “Het gaat dan vooral om lawaaioverlast.”

De politie wil daarom enkele aandachtspunten bij het gebruik van de tafels benadrukken. Zo zijn de picknickbanken alleen beschikbaar tussen 8u en 22u. De politie vraagt de gebruikers om de rust van de omwonenden te respecteren, het afval mee naar huis te nemen, honden aangelijnd te houden en hondenpoep op te kuisen. (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio