©  AFP

Gunstige loting voor Casse: topfavoriet ontwijkt grootste rivalen in Tokio

Voor Matthias Casse, wereldkampioen en nummer één van de wereld in de klasse tot 81 kilogram, kwam er donderdag een gunstige loting uit de bus voor het olympisch judotoernooi. De 24-jarige Antwerpenaar zag zijn voornaamste concurrenten, de Israëliër Sagi Muki (IJF-2) en de Georgiër Tato Grigalashvili (IJF-3), in de andere tabelhelft ondergebracht.

Casse start dinsdag tegen de Puertoricaan Adrian Gandia (IJF-33). Daarna zijn de Zweed Robin Pacek (IJF-28) en de Rus Alan Khubetsov (IJF-8) de meest waarschijnlijke tegenstanders. Als alles goed gaat, kan Casse in de halve finales de Turk Vedat Albayrak (IJF-4) treffen.

Jorre Verstraeten (IJF-15) is zaterdag de eerste Belgische judoka die op de tatami komt. Dat doet hij in de klasse tot 60 kilogram tegen de Duitser Moritz Plafky (IJF- 29). Bij winst volgt een kamp met de Japanner Naohisa Takato (IJF-4), drievoudig wereldkampioen (2013, 2017 en 2018) en bronzenmedaillewinnaar op de vorige Spelen.

Zondag start Charline Van Snick (IJF-7), in 2012 in Londen goed voor brons in de klasse tot 48 kilogram, in de klasse tot 52 kilogram tegen de Canadese Ecaterina Guica (IJF-28). Bij de halfzwaargewichten (-100 kg) kijkt Toma Nikiforov (IJF-16) donderdag in zijn eerste kamp de Braziliaan Rafael Buzacarini (IJF-17) in de ogen. Als hij die horde neemt, is de Portugese wereldkampioen Jorge Fonseca (IJF-2) de volgende tegenstander.(md)

MEER OVER Olympische Spelen Tokio

Meer sportnieuws