©  © VRT 2011 Ysabel Jongeneelen

Man 1,5 jaar afgeperst met prostitueebezoek: duizenden euro’s betaald en klem gereden

Het openbaar ministerie in Antwerpen heeft donderdag celstraffen tot veertig maanden gevorderd voor vier beklaagden die een man gedurende anderhalf jaar hadden afgeperst met een prostitueebezoek. Hij moest duizenden euro’s betalen of ze zouden zijn familie op de hoogte brengen.

Bron: belga

Het slachtoffer had eind 2018 een afspraak gemaakt met een prostituee via de sekssite ‘Red Lights’. Begin 2019 belde een man hem op met de boodschap dat hij compromitterende beelden van dat prostitueebezoek had die hij aan zijn familie zou overmaken als hij niet met 5.000 euro over de brug kwam.

Het slachtoffer betaalde, maar daar hield het niet mee op. Zijn afpersers bleven geld eisen en hij raakte financieel in de problemen. Toen hij begin november 2020 vertelde dat hij niet meer kon betalen, werd de druk opgevoerd. Hij werd meermaals in zijn winkel opgezocht door mannen die geld kwamen eisen en hij werd ook klem gereden. Voor het slachtoffer was toen de maat vol en hij deed aangifte.

Goed georganiseerde bende

Het onderzoek leidde naar een goed georganiseerde bende waarvan vier leden konden worden geïdentificeerd. Kuddusi K. had als eerste geld geëist over de telefoon. Hij staat geseind, maar kon nog niet gevat worden. Zijn advocaat voerde geen betwisting over de feiten en vroeg een straf met uitstel.

Miraç D. (24) uit Rotterdam bekende dat hij het slachtoffer op vraag van Alihan D. (24) uit ‘s Gravenhage in zijn winkel had opgezocht en dat hij hem ook had klem gereden. Het slachtoffer zou bij Alihan D. een gokschuld van 5.000 euro hebben en hij had hem gevraagd om het geld te helpen innen.

Gokschuld ongeloofwaardig

Alihan D. zelf ontkende dat hij het slachtoffer had afgeperst: er was nooit rechtstreeks contact tussen hen geweest en hij had hem ook nooit bedreigd. Ömer O. (22) uit Antwerpen bekende dat hij geld was gaan ophalen bij het slachtoffer. Hij werd voor dat klusje ingeschakeld, omdat zijn zus ook schulden had.

Het openbaar ministerie vond het verhaal over de gokschuld ongeloofwaardig en ook het slachtoffer betwist dat hij om die reden geld had overhandigd. Hij stelde zich burgerlijke partij en eist het geld terug dat hij betaald had.