© rtv

Rudy Gevaert gehuldigd omdat hij peuter van verdrinkingsdood redt

Lier -

Rudy Gevaert redde op donderdag 8 juli het leven van Ezra. De tweejarige peuter was in de vijver tussen de appartementengebouwen in de Kazernedreef in Lier gesukkeld. De man ontving van de stad Lier de oorkonde ‘Je bent een held’.

Chris Van Rompaey

Ezra en haar broer Suhil waren zich niet bewust van de diepte van de vijver en wandelden er verder in. “Op dat moment hoorde ik verschillende buren van allerlei kanten op hen roepen. Dat ze daar niet mochten spelen en zeker niet zonder begeleiding. Ze dachten wellicht dat dit een soort van speelvijvertje was. Maar één zijde van de vijver is erg diep”, begint Rudy zijn verhaal.

“Door het geroep ben ik buiten gaan kijken en net op dat moment zie ik de kleinste van de twee van de ondiepe vijver in het diepe stuk schuiven. Daar komt het water tot aan de borsthoogte: ze kon er zeker niet staan en ik zag haar dus ook onder water verdwijnen. Ik ben er meteen naartoe gelopen, mijn schoenen uitgestampt en met kleren en al de vijver ingedoken om dat kind te redden. Ik haalde haar boven en ze leek uiteraard erg geschrokken. Ik heb haar op de kant gezet en dan hebben andere buren zich over haar ontfermd. Als ik er niet was geweest, was ze niet meer verjaard”, vermoedt Rudy.

Niet in belangstelling staan

Dankzij de snelle interventie van Rudy bleef Ezra ongedeerd. Rudy en Ezra werden donderdag samen met hun gezinnen in het stadskantoor ontvangen. Burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) prees Rudy voor zijn heldendaad en overhandigde hem de oorkonde ‘Je bent een held’ en een geschenk. “Deze huldiging hoefde voor mij echt niet. Je doet dit om dat kind te redden, niet om daarover nadien in de belangstelling te staan”, benadrukt Rudy Gevaert.

Saleq en Maryam Nazavy, de ouders van Ezra, maakten van de gelegenheid gebruik om Rudy nog eens hartelijk te bedanken.

Rudy Gevaert krijgt van burgemeester Boogaerts de oorkonde en van vader Saleq Nazavy een doos bonbons.

Rudy Gevaert krijgt van burgemeester Boogaerts de oorkonde en van vader Saleq Nazavy een doos bonbons. © Lier In BeeldMEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio